• Ναυτιλία

    Danaos: Αποχωρεί ο Ηρακλής Προκοπάκης, αναλαμβάνει ο Δημήτρης Βασταρούχας

    Ηρακλής Προκοπάκης, Senior Vice President και COO της Danaos Corporation


    Ο Ηρακλής Προκοπάκης, όπως γνωστοποιήθηκε, θα αποσυρθεί από τον εκτελεστικό ρόλο που είχε ως Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας εμπορευματοκιβωτίων Danaos Corporation, του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα.

    Η Danaos Corp ανακοίνωσε ότι ο Ηρακλής Προκοπάκης θα αποσυρθεί από αυτήν τη θέση κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023, με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, Δημήτρη Βασταρούχα, να ορίζεται ως αντικαταστάτης του για τη θέση του Chief Operating Officer.

    Ο Δημήτρης Προκοπάκης, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην Danaos Corporation από το 1998, θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο και θα συνεχίσει τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα μετά τη συνταξιοδότησή του.

    Ο διάδοχός του, Δημήτρη Βασταρούχας, εντάχθηκε στη Danaos Shipping το 1995, έχοντας υπηρετήσει κλειδιά στην εταιρεία ως Τεχνικός Διευθυντής το 2005, αλλά και ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Danaos τα τελευταία 12 χρόνια.

    Επιπρόσθετα, ο Φίλιππος Προκοπάκης, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως Εμπορικός Διευθυντής του Διευθυντή, θα διοριστεί ως Chief Commercial Officer της Danaos. Ο Φίλιππος Προκοπάκης βρίσκεται στην εταιρεία από το 2012 και διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία σε όλες τις εμπορικές δραστηριότητες, σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρείας.

    Ο Δρ. Γιάννης Κούστας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Danaos, σχολίασε: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και ολόκληρης της ομάδας Danaos, θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά τον Ηρακλή, έναν καλό φίλο και πολύτιμο συνάδελφο, για την πολυετή υπηρεσία του. Η ηγεσία και η τεχνογνωσία του έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Danaos τα τελευταία 25 χρόνια και ο Ηρακλής φεύγει σε μια εποχή που η εταιρεία είναι τόσο δυνατή όσο ποτέ. Είμαστε χαρούμενοι που ο Ηρακλής θα παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Danaos και θα συνεχίσει να συνεισφέρει τις βαθιές γνώσεις και την εμπειρία του στην εταιρεία, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις για τον συνεχή στρατηγικό σχεδιασμό.

    Πρόσθεσε επίσης ότι «η Danaos είναι τυχερή που έχει τη σωστή ομάδα στη θέση της για να επιτρέψει μια ομαλή μετάβαση στην ηγεσία. Ο Δημήτρης και ο Φίλιππος είναι και οι δύο μακροχρόνια μέλη της Danaos και διαθέτουν σημαντική σχετική εμπειρία και ικανότητες για να διασφαλίσουν ότι οι λειτουργικές μας δυνατότητες θα παραμείνουν εξαιρετικές στο μέλλον».

    Ο τρέχων στόλος της Danaos Corporation αποτελείται από 68 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με συνολική χωρητικότητα 421.293 teu και 8 υπό κατασκευή πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συνολικής χωρητικότητας 58.398 teu. Ο στόλος της εταιρείας είναι ναυλωμένος σε πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τακτικών γραμμών στον κόσμο με ναυλώσεις σταθερού επιτοκίου.

    Διαβάστε επίσης

    Κερδοφορία για την Danaos του Γιάννη Κούστα – Ναυπηγεί έξι πλοία τα οποία θα παραλάβει το 2024 – Διαθέτει 42 πλοία χωρίς χρέη



    ΣΧΟΛΙΑ