• Business

    «Καραντίνα ή χάνετε τα λεφτά σας» για τους Βρετανούς που έρχονται στα ελληνικά νησιά

    • NewsRoom


    Η Jet2 αρνείται να επιστρέψει χρήματα στους τουρίστες που ακυρώνουν το ταξίδι τους λόγω των νέων μέτρων

    Το χάος συνεχίζεται για τους Βρετανούς που σχεδίαζαν να επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος, με την Ουαλία να προσθέτει τρία ακόμη ελληνικά νησιά στην «κόκκινη λίστα» της: τη Σαντορίνη, τη Σέριφο και την Τήνο, λόγω «αύξησης» των κρουσμάτων Covid-19. Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τα εν λόγω νησιά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

    Τα νησιά αυτά βρίσκονταν ήδη στην «κόκκινη λίστα» της Αγγλίας, μαζί με την Κρήτη, τη Λέσβο, τη Μύκονο και τη Ζάκυνθο. Στη δε Σκωτία οι περιορισμοί ισχύουν για ολόκληρη την Ελλάδα.

    Την ίδια ώρα, οι Σκωτσέζοι τουρίστες ενημερώνονται, σύμφωνα με την Telegraph, ότι δεν πρόκειται να πάρουν πίσω τα χρήματά τους για τις κρατήσεις που είχαν κάνει σε Ελλάδα και Πορτογαλία (η Πορτογαλία είναι επίσης στην «κόκκινη λίστα» της Σκωτίας, που σημαίνει είτε ότι θα τα χάσουν είτε ότι θα μπουν σε αυτοπεριορισμό άμα τη αφίξει τους.

    Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η αεροπορική Jet2 επιβεβαιώνει ότι οι πτήσεις από τη Σκωτία προς τις δύο χώρες θα συνεχιστούν κανονικά παρά τους νέους περιορισμούς…



    ΣΧΟΛΙΑ