• ΥΓΕΙΑ

    Βρετανία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από επτά ελληνικά νησιά

    • NewsRoom

    Πηγή: ΑΠΕ


    Σε καραντίνα 14 ημερών μπαίνουν οι Άγγλοι τουρίστες που φτάνουν στην Αγγλία από 7 ελληνικά νησιά, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Γκράντ Σαπς.

    Συγκεκριμένα, σε καραντίνα μπαίνουν όσοι τουρίστες επιστρέφουν από Μύκονο, Σαντορίνη, Τήνο, Σέριφο, Κρήτη, Λέσβο και Ζάκυνθο.

    Πρόσφατα η κυβέρνηση της Σκωτίας υιοθέτησε μέτρα καραντίνας για τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων Covid-19 που εντόπισε σε πτήσεις από τη χώρα μας.

    Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας αποκάλυψε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι το σύστημα καραντίνας αναθεωρείται, ενώ λαμβάνεται υπ’ όψιν το διαφορετικό προφίλ κινδύνου που παρουσιάζουν ορισμένα νησιά: «Για πρώτη φορά έχουμε τα στοιχεία και την ικανότητα να προσθέσουμε και να μετακινήσουμε συγκεκριμένα νησιά από τη λίστα καραντίνας, ενώ ακόμη παρέχουμε υψηλή προστασία για το κοινό» είπε στους βουλευτές.

    Θυμίζουμε ότι η  Ουαλία έχει ήδη επιβάλλει 14ημερη καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από έξι ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα την Κρήτη την Ζάκυνθο, την Μύκονο, την Λέσβο την Πάρο και την Αντίπαρο.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ