• Business

    Οι καλύτεροι των καλύτερων! Τα 17 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια με κορυφαίο επίπεδο διδασκαλίας

    • NewsRoom


    Κάθε χρόνο, το Times Higher Education δημοσιεύει τον κατάλογό του για τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, σε μία περιεκτική λίστα των εκλεκτών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του πλανήτη.

    Η φετινή βαθμολογία κατατάσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην κορυφή της κατηγορίας ως το καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, ξεπερνώντας έτσι το Harvard, το MIT και τον κοντινότερο αντίπαλό του, το Cambridge.

    Τα τελικά αποτελέσματα βασίστηκαν στο επίπεδο διδασκαλίας, το ερευνητικό έργο και τις παραπομπές του κάθε πανεπιστημίου, με την κάθε κατηγορία να αντιστοιχεί στο 30% του συνολικού βαθμού.

    Ωστόσο, δεδομένου πως -για τους προπτυχιακούς τουλάχιστον φοιτητές- η ύπαρξη εξέχοντος ακαδημαϊκού προσωπικού αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο πανεπιστήμιο, αποφασίσαμε να σας δείξουμε μία λίστα με τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια που έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές για το επίπεδο διδασκαλίας τους.

    Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη λίστα των 17 καλύτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στον τομέα της διδασκαλίας:

    (Στη λίστα έχει συμπεριληφθεί εντός παρενθέσεως και ο αριθμός κατάταξης του κάθε πανεπιστημίου στη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου)

    17. (55) University of Manchester

    Με βαθμολογία 58,2 για το επίπεδο διδασκαλίας του, το πανεπιστήμιο του Manchester βρέθηκε αρκετά κάτω στην κατάταξη συγκριτικά με τη γενική του υψηλή θέση. Το ακαδημαϊκό προσωπικό του πανεπιστημίου συμπεριλαμβάνει τον Νομπελίστα φυσικό Andre Geim και τον φημισμένο τηλεπαρουσιαστή και φυσικό Brian Cox.

    Whitworth Hall, University of Manchester

    16. (116) Ecole Polytechnique

    Το πανεπιστήμιο που βρίσκεται στο Παρίσι υπερέβη εαυτόν, αφού συγκέντρωσε 58,6 βαθμούς για το διδακτικό του κομμάτι παρά την 116η θέση που έλαβε στη γενική λίστα.

    16-116-ecole-polytechnique--located-in-paris-ecole-polytechnique-punched-above-its-weight-in-teaching-terms-scoring-586-despite-being-116th-overall

    15. (66) Ecole Normale Superieure

    Ακόμη ένα πανεπιστήμιο του Παρισιού βρίσκεται στη λίστα. Το ENS συγκέντρωσε 59,8 στην κατάταξη για τη διδασκαλία. Μεταξύ των αποφοίτων του είναι 13 Νομπελίστες, οι 8 εκ των οποίων είναι φυσικοί.

    15-66-ecole-normale-superieure--another-parisian-school-on-the-list-ens-as-it-is-known-picked-up-598-points-for-its-teaching-it-has-produced-13-nobel-prize-winners-including-eight-in-physics

    14. (46) Technical University of Munich

    Γνωστό για την τεραστίων διαστάσεων τσουλήθρα του που βρίσκεται σε ένα από τα κτήρια του campus, το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο συγκέντρωσε 61 μονάδες για την ποιότητα διδασκαλίας του.

    14-46-technical-university-of-munich--famous-for-the-giant-slide-in-one-of-its-buildings-pictured-below-this-bavarian-university-picked-up-61-points-for-the-quality-of-its-teaching

    13. (36) King’s College London 

    Ένα από τα πολλά πανεπιστήμια του Λονδίνου που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα, το King’s College συγκέντρωσε 61,5 βαθμούς για τη διδασκαλία του. Δύο εκ των γνωστών αποφοίτων του είναι ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης κληρικός Desmond Tutu και ο ποιητής John Keats.

    13-36-kings-college-london--one-of-numerous-london-based-universities-to-make-this-ranking-kings-college-gained-615-points-for-its-teaching-famous-alumni-include-archbishop-desmond-tutu-and-poet-john-keats

    12. (28) Karolinska Institute

    Στην πόλη της Στοκχόλμης στη Σουηδία, το πανεπιστήμιο Karolinska είναι ένα πανεπιστήμιο ιατρικών επιστημών, το οποίο είναι κάθε χρόνο υπεύθυνο για την ανάδειξη νικητή του Βραβείου Νόμπελ ιατρικής. Συγκέντρωσε συνολικά 62,1 βαθμούς.

    Karolinska-Institutet-Aula-Medica-by-Wingårdh-Architects01

    11. (57) Humboldt University of Berlin

    Το πανεπιστήμιο Humboldt είναι ένα από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια της Γερμανίας και σπουδαίο χαρακτηρίζεται και το ακαδημαϊκό του προσωπικό, αφού συγκέντρωσε 62,5 πόντους. Με το πανεπιστήμιο σχετίζονται 29 Νομπελίστες.

    Rewi_lang

    10. (30) Ecole Polythechnique Federale de Lausanne

    Το διεθνούς φήμης για τα προγράμματα μηχανολογίας του ελβετικό πανεπιστήμιο, συγκέντρωσε 62,9 μονάδες.

    10-30-ecole-polytechnique-federale-de-lausanne--the-swiss-university-which-is-world-renowned-for-its-engineering-programmes-scores-629-points-from-the

    9. (43) Heidelberg University

    Κάνοντας ένα μεγάλο άλμα από τη βαθμολογία του τελευταίου πανεπιστημίου, το Heidelber -το οποίο είναι το πιο παλιό πανεπιστήμιο της Γερμανίας- έφτασε τις 66,7 μονάδες για τη διδασκαλία του. Από το Heidelberg έχουν περάσει 56 Νομπελίστες.

    9-43-heidelberg-university--a-big-jump-from-the-previous-school-heidelberg--which-is-the-oldest-university-in-germany--scores-667-points-for-its-teaching-56-nobel-laureates-are-associated-with-the-school

    8. (27) University of Edinburgh

    Το ιστορικό πανεπιστήμιο της Σκωτίας συγκέντρωσε 67,5 μονάδες για την ποιότητα διδασκαλίας του. Απόφοιτοι του πανεπιστημίου είναι ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Gordon Brown και ο εφευρέτης του τηλεφώνου Alexander Graham Bell.

    xNew_quad_NE23_crop.jpg.pagespeed.ic.WJ2zLjHfSy

    7. (30) LMU Munich

    Το πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian University του Μονάχου (για να μάθετε και ολόκληρο το όνομά του) συγκέντρωσε 70,5 μονάδες στην κατάταξη. Πριν γίνει ο ισχυρότερος άνθρωπος της Καθολικής Εκκλησίας, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ ανήκε στο ακαδημαϊκό προσωπικό του πανεπιστημίου, διδάσκοντας θεολογία.

    Ludwig-Maximilian-University-of-Munich

    6. (25) London School of Economics and Political Science

    Εκπαιδεύοντας φοιτητές από τον Mick Jagger των Rolling Stones μέχρι τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, το LSE συγκέντρωσε 70,8 πόντους.

    6-25-london-school-of-economics-and-political-science--educating-people-as-varied-as-mick-jagger-of-the-rolling-stones-to-former-greek-prime-minister-george-papandreou-the-lse-scored-708-points

    5. (15) University College London

    Το UCL αναδείχθηκε το δεύτερο καλύτερο πανεπιστήμιο του Λονδίνου και το τέταρτο καλύτερο όσον αφορά την αποτελεσματική διδασκαλία στο ΗΒ, συγκεντρώνοντας συνολικά 77,4 μονάδες.

    5-15-university-college-london--ucl-ranked-as-the-second-best-university-in-london-and-the-fourth-best-in-the-uk-for-teaching-the-central-london-school-scored-774-points

    4. (9) ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology Zurich

    Το υψηλότερο διδακτικό επίπεδο σε ευρωπαϊκή πόλη εκτός του ΗΒ, κατέχει το ΕΤΗ με συνολική βαθμολογία 81,5.

    4-9-eth-zurich--swiss-federal-institute-of-technology-zurich--the-highest-standard-of-teaching-in-any-non-uk-european-nation-eth-scored-815-points-from-times-higher-education

    3. (8) Imperial College London

    Το καλύτερο επίπεδο διδασκαλίας σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου, κατέχει το Imperial College το οποίο συγκέντρωσε 86,4 μονάδες. Με το πανεπιστήμιο σχετίζονται μέχρι στιγμής 15 Νομπελίστες.

    3-8-imperial-college-london--londons-best-university-teaching-can-be-found-at-imperial-college-which-scored-864-points-15-nobel-prize-winners-have-an-association-with-the-university

    2. (1) University of Oxford

    Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει αναδειχθεί το καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, όμως το επίπεδο διδασκαλίας του βρίσκεται στην 5η θέση παγκοσμίως και στη 2η στην Ευρώπη! Συγκέντρωσε 89,6 πόντους.

    2-1-university-of-oxford--oxford-may-be-the-best-university-in-the-world-according-to-the-but-its-teaching-is-only-fifth-globally-and-second-in-europe-it-scored-896-points

    1. (4) University of Cambridge

    Το καλύτερο επίπεδο διδασκαλίας στην Ευρώπη και το τρίτο καλύτερο παγκοσμίως, συναντάται στην ήσυχη πόλη του Cambridge. Συγκέντρωσε συνολικά 90,6 μονάδες. Πιθανώς ο διασημότερος άνθρωπος που δίδαξε ποτέ στο πανεπιστήμιο είναι ο παγκόσμιας φήμης φυσικός Stephen Hawking.

    university-colleges

     

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/doulia-sti-vretania-aftes-ine-9-xenes-glosses-diavatiria-gia-pachilous-misthous/77185



    ΣΧΟΛΙΑ