Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Μειώθηκε η εγκληματικότητα στο 30% το γ’ τετράμηνο του 2021

  • NewsRoom
Θεοδωρικάκος: Μειώθηκε η εγκληματικότητα στο 30% το γ' τετράμηνο του 2021

Τάκης Θεοδωρικάκος-Υπουργός Προστασίας του Πολίτη


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έκανε γνωστό πως το γ’ τετράμηνο του 2021, η εγκληματικότητα στην Ελλάδα, μειώθηκε κατά 30%, σε σύγκριση με το 2018 και 2029.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, εξήγησε πως η σύγκριση γίνεται ε τα έτη 2018-2019 διότι το 2020 λόγω της καραντίνας επηρεάστηκε και η εγκληματικότητα.

«Γίνονται σοβαρά βήματα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι η αστυνομία ρίχνει το βάρος σε συγκεκριμένες περιοχές και γειτονιές στο λεκανοπέδιο όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα εγκληματικότητας.

Χαρακτήρισε ως την «μεγαλύτερη ανωμαλία εδώ και δεκαετίες» το γεγονός ότι ενώ το 70% της εγκληματικότητας εντοπίζεται στην Αττική, στο Λεκανοπέδιο βρίσκεται μόλις το 30% της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. γιατί μεταξύ άλλων «υπάρχει και το αμετάθετο των Ελλήνων αστυνομικών».

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει απαγόρευση συνάθροισης στην Ελλάδα

Σχετικά με το συγχρωτισμό της πρωτοχρονιάς από άτομα πακιστανικής καταγωγής αλλά και τα δεκάδες πρόστιμα που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η αστυνομία έπραξε αυτό που έπρεπε να πράξει σε όσους δεν φορούσαν μάσκα.

Εξήγησε ότι δεν υπάρχει απαγόρευση συνάθροισης στη χώρα και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό και σεβαστό.

Όπως είπε, κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει να βρεθούν άτομα σε ανοιχτό χώρο ή σε ένα σπίτι, αλλά αυτό που απαγορεύεται είναι να γίνονται δραστηριότητες μαζικού και κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

«Δεν μπορείς να μεταφέρεις στο σπίτι σου το νυχτερινό μαγαζί, να ενοικιάσεις μηχανήματα και dj για δραστηριότητες μαζικού και κερδοσκοπικού χαρακτήρα», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:ΣΧΟΛΙΑ