• Business

    Jumbo: Στόχος η αύξηση τζίρου και κερδών 8% έως 10% για το 2024

    • NewsRoom
    Απόστολος Βακάκης, Επικεφαλής Jumbo

    Απόστολος Βακάκης, Επικεφαλής Jumbo


    Για μία ακόμη φορά, η διοίκηση του Ομίλου JUMBO, αξιοποιεί την ευκαιρία της γενικής συνέλευσης των μετόχων, για να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, αναφορικά με την εξέλιξη των μεγεθών και τις στρατηγικές της επιλογές.

    Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 16:00 στα γραφεία διοίκησης, με κεντρικό θέμα την έγκριση της πρότασης για την καταβολή έκτακτης χρηματικής διανομής (για το 2024), μικτού ποσού 0,60 ευρώ ανά μετοχή.

    Η διοίκηση εκτιμά ότι με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στις χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, τον προγραμματισμό για την λειτουργία νέων καταστημάτων και με την ελπίδα ότι η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα θα εξομαλυνθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, οι πωλήσεις του 2024 θα συνεχίσουν την αυξητική πορεία των περασμένων ετών, θα βελτιωθούν κατά 8% έως 10% περίπου με αντίστοιχη αύξηση της κερδοφορίας.

    Δύο είναι οι κεντρικές δεσμεύσεις για το 2024:

    Η διατήρηση των τιμών των προϊόντων, σε επίπεδα συμβατά με την εξέλιξη των εισοδημάτων των καταναλωτών.

    Η συνεχής επιβράβευση των μετόχων-συνεταίρων, για την επενδυτική τους εμπιστοσύνη.

    Μεγέθη και Στόχοι

    Οι πωλήσεις του Ομίλου JUMBO κατά τη διάρκεια του 2023, αυξήθηκαν κατά +14% περίπου σε σχέση με το 2022, ξεπερνώντας το 1 δις Ευρώ (1.081 εκατ. Ευρώ).

    Σε επίπεδο Ομίλου, οι πωλήσεις, κατά τον Ιανουάριο 2024, αυξήθηκαν κατά 4% περίπου σε σχέση με τον πολύ δυνατό Ιανουάριο του 2023.

    Για το 2024, στόχος του Ομίλου είναι να λειτουργήσουν 3 ακόμα υπερ-καταστήματα στη Ρουμανία και 1 υπερ- κατάστημα στην Κύπρο.

    Επιπλέον, αναμένεται η επαναλειτουργία των δύο καταστημάτων στην Ελλάδα που σήμερα παραμένουν κλειστά λόγω των πλημυρών τον Σεπτέμβριο του 2023.

    Η πορεία των πωλήσεων Ιανουαρίου 2024

    Ελλάδα

    Τον Ιανουάριο του 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +3% περίπου.

    Κύπρος

    Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Ιανουάριο του 2024, ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

    Βουλγαρία

    Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +8% περίπου τον Ιανουάριου του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

    Ρουμανία

    Οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.e-jumbo.ro) σημείωσαν αύξηση της τάξης του +10% περίπου τον Ιανουάριο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

    Διαβάστε επίσης:

    «Άστεγος» ο πρίγκιπας Χάρι – Πέρασε τη νύχτα σε ξενοδοχείο του Λονδίνου



    ΣΧΟΛΙΑ