ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για μία ακόμη φορά, η διοίκηση του Ομίλου JUMBO, αξιοποιεί την ευκαιρία της γενικής συνέλευσης των μετόχων, για να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, αναφορικά με την εξέλιξη των μεγεθών και τις στρατηγικές της επιλογές.
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 16:00 στα γραφεία διοίκησης, με κεντρικό θέμα την έγκριση της πρότασης για την καταβολή έκτακτης χρηματικής διανομής (για το 2024), μικτού ποσού 0,60 ευρώ ανά μετοχή.
Η διοίκηση εκτιμά ότι με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στις χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, τον προγραμματισμό για την λειτουργία νέων καταστημάτων και με την ελπίδα ότι η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα θα εξομαλυνθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, οι πωλήσεις του 2024 θα συνεχίσουν την αυξητική πορεία των περασμένων ετών, θα βελτιωθούν κατά 8% έως 10% περίπου με αντίστοιχη αύξηση της κερδοφορίας.
Δύο είναι οι κεντρικές δεσμεύσεις για το 2024:
Η διατήρηση των τιμών των προϊόντων, σε επίπεδα συμβατά με την εξέλιξη των εισοδημάτων των καταναλωτών.
Η συνεχής επιβράβευση των μετόχων-συνεταίρων, για την επενδυτική τους εμπιστοσύνη.
Μεγέθη και Στόχοι
Οι πωλήσεις του Ομίλου JUMBO κατά τη διάρκεια του 2023, αυξήθηκαν κατά +14% περίπου σε σχέση με το 2022, ξεπερνώντας το 1 δις Ευρώ (1.081 εκατ. Ευρώ).
Σε επίπεδο Ομίλου, οι πωλήσεις, κατά τον Ιανουάριο 2024, αυξήθηκαν κατά 4% περίπου σε σχέση με τον πολύ δυνατό Ιανουάριο του 2023.
Για το 2024, στόχος του Ομίλου είναι να λειτουργήσουν 3 ακόμα υπερ-καταστήματα στη Ρουμανία και 1 υπερ- κατάστημα στην Κύπρο.
Επιπλέον, αναμένεται η επαναλειτουργία των δύο καταστημάτων στην Ελλάδα που σήμερα παραμένουν κλειστά λόγω των πλημυρών τον Σεπτέμβριο του 2023.
Η πορεία των πωλήσεων Ιανουαρίου 2024
Ελλάδα
Τον Ιανουάριο του 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +3% περίπου.
Κύπρος
Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Ιανουάριο του 2024, ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Βουλγαρία
Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +8% περίπου τον Ιανουάριου του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Ρουμανία
Οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.e-jumbo.ro) σημείωσαν αύξηση της τάξης του +10% περίπου τον Ιανουάριο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Διαβάστε επίσης:
Βρούτσης: Από τις 7 Μαρτίου κανένα γήπεδο δεν θα λειτουργεί χωρίς κάμερες
«Άστεγος» ο πρίγκιπας Χάρι – Πέρασε τη νύχτα σε ξενοδοχείο του Λονδίνου
Σύνταξη με οφειλές: Πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις – Τι ισχύει για την άρση του τραπεζικού απορρήτου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τουρκία: Το NATO αναπτύσσει νέο σύστημα Patriot στο Ιντσιρλίκ
- Aκτοπλοΐα: Στα 1.080 ευρώ από 570 το βασικό καύσιμο – Σύσκεψη την Παρασκευή για τη λήψη μέτρων ενίσχυσης
- Ιράκ: Βρήκε τρόπο να παρακάμψει τα Στενά του Ορμούζ – Ξεκινά εξαγωγές πετρελαίου μέσω του αγωγού του Κουρδιστάν προς την Τουρκία
- Χαράλαμπος Σημαντώνης (ΕΕΝΜΑ): Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την πράσινη μετάβαση με ενίσχυση του κλάδου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.