• Business

    Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για δύο οδικά έργα ΣΔΙΤ

    • NewsRoom
    δρομος-πατρα-πυργος-αυτοκινητοδρομος


    Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ των έργων «Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης µε Σ.∆.Ι.Τ.» και «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Συντήρηση του Οδικού Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, Τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, με Σ.Δ.Ι.Τ.».

    Ειδικότερα, την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 υποβλήθηκαν οι τελικές δεσμευτικές προσφορές τεσσάρων (4) υποψηφίων αναδόχων για το έργο «Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης µε Σ.∆.Ι.Τ.» και δύο (2) υποψηφίων αναδόχων για το έργο «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Συντήρηση του Οδικού Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, Τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, με Σ.Δ.Ι.Τ.».

    Το έργο «Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης µε Σ.∆.Ι.Τ.», προβλέπει την κατασκευή έργων βελτίωσης και αναβάθμισης της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης. Η αναβάθμιση θα υλοποιηθεί μέσω της κατασκευής Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου στη ζώνη διέλευσης της υφιστάμενης εσωτερικής Περιφερειακής Οδού, σε συνδυασμό με την ανακατασκευή της υφιστάμενης οδού.
    Το έργο «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Συντήρηση του Οδικού Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, Τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, με Σ.Δ.Ι.Τ.» περιλαμβάνει την κατασκευή και αναβάθμιση της Εθνικής Οδού Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος και Πύλος – Μεθώνη, συνολικού μήκους περίπου 50χλμ.

    Η υλοποίηση των δύο οδικών έργων ΣΔΙΤ αναμένεται να προσφέρει σημαντικά οφέλη σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Οφέλη όπως η βελτίωση της ασφάλειας και του επιπέδου εξυπηρέτησης των χρηστών στις εν λόγω περιοχές, η μείωση του κόστους μεταφορών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπουργείο Υποδομών: Με ποιο οδικό έργο 360 εκατ. ευρώ ξεκινούν οι δημοπρατήσεις για το 2022

    Γιώργος Καραγιάννης: Το 2021 ήταν μια πολύ δημιουργική χρονιά, καθώς δημοπρατήσαμε έργα άνω των 6 δισ. ευρώ

    ΕΥΔΑΠ: Πράσινο φως από τους μετόχους για τις νέες συμβάσεις και τη συμμετοχή σε ΣΔΙΤ



    ΣΧΟΛΙΑ