• Business

    Υπουργείο Εργασίας: Διευκρινήσεις για το μέτρο αναστολής εργασίας σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις

    • NewsRoom
    Ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης


    Συμπληρωματική ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, για την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων πυρόπληκτων επιχειρήσεων από τις πυρκαγιές του Αυγούστου.

    Σε συνέχεια του από 1/9/2023 δελτίου Τύπου και της σχετικής ανακοίνωσης που έχει αναρτηθεί στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, συμπληρώνονται πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές του Αυγούστου.

    Ειδικότερα:

    Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που ανήκουν στις κάτωθι περιοχές υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους σύμφωνα με τις οδηγίες της ως άνω ανακοίνωσης και εντός των προθεσμιών που έχουν οριστεί σε αυτήν για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2023:

    α. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που ανήκουν στα διοικητικά όρια των περιοχών:

    της Δημοτικής Ενότητας Κυριακίου και των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίας Τριάδας και Αγίας Άννας της Δημοτικής Ενότητας Κορώνειας του Δήμου Λεβαδέων, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (21/8/2023) δύνανται να θέτουν σε αναστολή της συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέχρι και την 20η /8/2023, από 21/8/2023.

    β. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που ανήκουν στα διοικητικά όρια των περιοχών:

    της Δημοτικής Κοινότητας Στειρίου της Δημοτικής Ενότητας Διστόμου του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δύνανται να θέτουν σε αναστολή της συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέχρι και την 22η /8/2023, από 23/8/2023.

    γ. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που ανήκουν στα διοικητικά όρια των περιοχών:

    της Δημοτικής Ενότητας Υδρούσας του Δήμου Άνδρου της Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δύνανται να θέτουν σε αναστολή της συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέχρι και την 25η/8/2023, από 26/8/2023.

    Για την εν λόγω δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας, η κάθε πληγείσα επιχείρηση –εργοδότης, ανάλογα με τη διοικητική περιοχή που ανήκει, επιλέγει στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ μία από τις κάτωθι ειδικές περιπτώσεις στις Δηλώσεις ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ / Δηλώσεις Αναστολής Συμβάσεων Εργασίας / ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 1/8/2020 ΚΑΙ ΜΕΤΑ:

    1.Επιχειρήσεις – εργοδότες που επλήγησαν από πυρκαγιές της 21/8/2023, 22/8/2023 και 23/8/2023 στις περιοχές που ανήκουν στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου, Καβάλας, Εύβοιας, Βοιωτίας & Δυτικής Αττικής.

    Σημειώνεται ότι η ειδική περίπτωση vi της προηγούμενης ανακοίνωσης συμπληρώνεται με την ημερομηνία 23/8/2023.

    2. Επιχειρήσεις – εργοδότες που επλήγησαν από πυρκαγιές της 26/8/2023 στις περιοχές που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Τραυματισμός μέλους πληρώματος Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα

    Lidl: Μειώνει τις τιμές έως 35% σε περισσότερα από 200 προϊόντα

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε αγορές βρεφικών και παιδικών ειδών



    ΣΧΟΛΙΑ