• Business

    Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoC) μεταξύ της Enterprise Greece και του Japan External Trade Organization

    • NewsRoom


    Πρωτόκολλο Συνεργασίας (MoC) υπέγραψαν την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και o Οργανισμός Japan External Trade Organization (JETRO), στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού, κου Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ιαπωνία.

    Την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της, κα Βασιλική (Βίκυ) Λοΐζου, και τον Οργανισμό Japan External Trade Organization (JETRO), ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του, κος Nobuhiko Sasaki.

    Ο Οργανισμός Japan External Trade Organization (JETRO) είναι o επίσημος φορέας της Ιαπωνίας που προωθεί τις διμερείς εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις της χώρας με άλλα κράτη.

    Οι στόχοι του Μνημονίου Συνεργασίας επικεντρώνονται στους εξής πυλώνες:

    1. Ενίσχυση των μεταξύ τους σχέσεων και δεσμών στον τομέα των επενδύσεων και του εμπορίου, μέσω της προώθησης ευκαιριών δικτύωσης των επιχειρήσεών τους.
    2. Ενημέρωση για επενδυτικές ευκαιρίες και έργα που έχουν οι δύο χώρες για να προωθούνται στις επιχειρηματικές τους κοινότητες.
    3. Συνεργασία στον τομέα της καινοτομίας, ώστε να προωθηθεί και καταστεί δυνατή η ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών.
    4. Διευκόλυνση μεταφοράς τεχνογνωσίας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης μέσω προσέλκυσης κατάλληλων ΞΑΕ.

    Η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, Βασιλική Λοΐζου, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό που απεύθυνε στο συνέδριο Greek – Japanese Business forum που διοργανώθηκε στο Τόκυο και στο πλαίσιο του οποίου έλαβε χώρα και η υπογραφή του ΜoC, στα εκατό και πλέον χρόνια που συνήψαν διπλωματικούς δεσμούς η Ελλάδα και η Ιαπωνία, υπογράφοντας σύμφωνα φιλίας, ναυσιπλοΐας και εμπορίου, τρεις πυλώνες που εξακολουθούν να παραμένουν επίκαιροι και σήμερα.

    Η παρουσία της επίσημης αποστολής στην Ιαπωνία αποτελεί μοναδική ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των διμερών σχέσεων των δύο χωρών και διεύρυνσης των προοπτικών για οικονομική και εμπορική συνεργασία.

    Με το πέρας της τελετής υπογραφής του MoC, η κα Λοΐζου τόνισε «τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιαπωνία, οι επιχειρηματικές μας κοινότητες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενός δυναμικού μετασχηματισμού προς ένα πιο ψηφιακό, πράσινο και βιώσιμο μέλλον.

    Η Ελλάδα έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις και μεταμορφώνει την οικονομία της, κινητοποιώντας αφενός δισεκατομμύρια ευρώ για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και αφετέρου την εύρεση καινοτόμων λύσεων για το μέλλον.

    Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στην Enterprise Greece και το JΕΤΡΟ, επιβεβαιώνει τη βούληση των δύο πλευρών για στενή συνεργασία και αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα προς μια κοινή πορεία στρατηγικών πρωτοβουλιών και ανάπτυξης κοινών δράσεων».

    Διαβάστε επίσης:

    Προκήρυξη διαγωνισμού για τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά



    ΣΧΟΛΙΑ