• Business

    Υπέρ των εργαζομένων οι ισχυρές επιδόσεις του ομίλου Φουρλής

    • NewsRoom
    Βασίλης Φουρλής, CEO Trade Estates (Fourlis)

    Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος Trade Estates ΑΕΕΑΠ


    Οι ισχυρές οικονομικές επιδόσεις του ομίλου Φουρλής το 2023 και οι θετικές προοπτικές για τη φετινή χρονιά επέτρεψαν στη διοίκηση να προχωρήσει σε μια επιπλέον πρωτοβουλία στήριξης των εργαζομένων.

    Οι 2.700 εργαζόμενοι του ομίλου Φουρλής στην Ελλάδα στις 29 Απριλίου θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ για αγορές από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος. Το κόστος της ενίσχυσης είναι 540.000 ευρώ και αφορά όλους τους εργαζόμενους είτε είναι πλήρους είτε μερικής απασχόλησης.

    «Γνωρίζοντας ότι καθημερινά δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό για να προσφέρετε αξία στον πελάτη μας και να μεγιστοποιήσετε την εμπειρία του και αναγνωρίζοντας την οικονομική συγκυρία της χώρας, αποφασίσαμε να ενισχύσουμε κάθε εργαζόμενο πλήρους ή μερικής απασχόλησης στην Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα, στις 29/4 θα είναι διαθέσιμα 200 ευρώ στην επαναφορτιζόμενη κάρτα ΑΒ Βασιλόπουλος που σύντομα θα λάβετε. Η εφάπαξ αυτή καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση και επιβράβευση της συμβολής και αφοσίωσης σας στην ανάπτυξη του Ομίλου μας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση που έλαβαν οι εργαζόμενοι και την οποία δέχτηκαν με ενθουσιασμό κάνοντας αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Η αύξηση της κερδοφορίας και οι στόχοι

    Η υποστήριξη των εργαζομένων με την εφάπαξ ενίσχυση για την περίοδο του Πάσχα δεν είναι ανεξάρτητη από την πορεία του ομίλου, όπως άλλωστε αποτυπώθηκε και στα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση του 2023, που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, όπου καταγράφεται σαφής βελτίωση μεγεθών για τις εμπορικές δραστηριότητες του ομίλου Φουρλής. Με άνοδο 10% στις πωλήσεις, 25,8% στα κέρδη EBITDA και +41,3% στα κέρδη προ φόρων.

    Μάλιστα οι προοπτικές για φέτος αλλά και την τριετία είναι ευοίωνες με τη διοίκηση να κάνει πρόβλεψη για τζίρο κοντά στα 600 εκατ. ευρώ παρά το γεγονός ότι η αγορά του λιανεμπορίου βρίσκεται υπό πίεση από τις αυξημένες ανάγκες των νοικοκυριών για στέγαση και διατροφή.

    Άλλωστε η διοίκηση υπό τον Βασίλη Φουρλή για την επόμενη τριετία προβλέπει Ισχυρή ανάπτυξη με διπλασιασμό του ενοποιημένου περιθωρίου EBIT στο retail αλλά και αύξηση του τζίρου στα 750 εκατ. ευρώ.

    Και αυτό με οδηγό την ΙΚΕΑ, η οποία ήδη στα αποτελέσματα του 2023 έχει βελτιωμένο margin EBIT στο 6,6%, η διοίκηση της εισηγμένης στοχεύει σε ενοποιημένο περιθώριο ΕΒΙΤ στο retail 8% από 4% που είναι σήμερα.

    Βασικοί πυλώνες της στρατηγικής που θα οδηγήσουν σε αυτό το αποτέλεσμα –με την εκτίμηση για τζίρο 500 εκατ. ευρώ από το ΙΚΕΑ και 250 εκατ. ευρώ από τις άλλες δύο δραστηριότητες της λιανικής, Intersport και Holland & Barrett, στόχος που μετατέθηκε έναν χρόνο αργότερα λόγω καθυστέρησης του retail park στο Ελληνικό, είναι οι επενδύσεις σε νέα καταστήματα ΙΚΕΑ και η αύξηση της αποδοτικότητας.

    Διαβάστε επίσης:

    Fourlis: Οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων για το Πάσχα έως €200 για αγορές τροφίμων

    Όμιλος Fourlis: Το σχέδιο του Βασίλη Φουρλή για αύξηση τζίρου 750 εκατ. στην τριετία – Τι θα κάνει με τα ΙΚΕΑ

    Fourlis: Ισχυρά κέρδη 28,1 εκατ. ευρώ το 2023 – Πρόταση για μέρισμα 0,12 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ