• Business

    Υπεγράφη η ΚΥΑ για τη μετατροπή του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης σε επιχειρηματικό πάρκο εξυγίανσης

    • NewsRoom
    Ο Υπουργός Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης

    Ο Υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης


    Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την μετατροπή της περιοχή Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης από Άτυπη Βιομηχανική Συγκέντρωση σε Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης, καθώς υπεγράφη η απόφαση ότι «χρήζει περιβαλλοντικής και λειτουργικής εξυγίανσης».

    Κατά συνέπεια, οργανώνεται η μεγαλύτερη άτυπη βιομηχανική συγκέντρωση στη χώρα, έκτασης 11.293 στρεμμάτων, με εκατοντάδες επιχειρήσεις όλων των κλάδων, από τη μεταποίηση και τις μεταφορές μέχρι τα logistics.

    Στην περιοχή θα δημιουργηθεί Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης (ΕΠΕ) τα ακριβή όρια του οποίου θα προσδιοριστούν με υπουργική απόφαση.

    Όπως σημειώνεται στην σχετική απόφαση, που υπογράφουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς, η οποία δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, στην συγκεκριμένη περιοχή διαπιστώθηκαν σημαντικά περιβαλλοντικά και λειτουργικά προβλήματα και καλύπτεται η απαίτηση της νομοθεσίας για να δημιουργηθεί ΕΠΕ, καθώς το άθροισμα των επιφανειών κάλυψης των δομημένων γηπέδων ανέρχεται στο 15% της συνολικής οριοθετημένη έκτασης και η απαιτούμενη συνολική προς οριοθέτηση έκταση έχει εμβαδόν άνω των 100 στρεμμάτων.

    Στόχος είναι η δημιουργία ενός πλήρως οργανωμένου επιχειρηματικού πάρκου, που θα προσδώσει έντονη αναπτυξιακή δυναμική και ώθηση συνολικά στην οικονομία της Κεντρικής Μακεδονίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνεχίζεται το έργο της αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες

    «Ιστορική» συνάντηση Ερντογάν-Νετανιάχου μετά από μία δεκαετία εντάσεων

    Epsilon Net: Αναδρομική μείωση 3,9 εκατ. ευρώ στα κέρδη εξαμήνου του 2022



    ΣΧΟΛΙΑ