• Business

    ΗΠΑ: Το Υπ. Δικαιοσύνης ζητά περισσότερα από $4 δισ. από την Binance

    • NewsRoom


    Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζητά περισσότερα από 4 δισ. δολ. από την Binance Holdings ως μέρος ενός προτεινόμενου πλαισίου για την επίλυση της πολυετούς έρευνας που διεξάγει στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, μεταδίδει το Bloomberg News επικαλούμενο άτομα με γνώση των συζητήσεων.

    Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Binance περιλαμβάνουν την πιθανότητα ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου, Changpeng Zhao, να αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το δημοσίευμα.

    Ένας συμβιβασμός θα μπορούσε να τερματίσει την έρευνα των αμερικανικών αρχών στην εταιρεία, ενώ αναμένεται να διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό και το κλίμα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

    Ο κλάδος κλονίστηκε το προηγούμενο διάστημα από την κατάρρευση εταιρειών-σηματωρών της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της χρεοκοπίας της FTX, πρώην αντιπάλου της Binance. Ωστόσο έχει προσπαθήσει να ανακάμψει, εξασφαλίζοντας ψήφο εμπιστοσύνης από ορισμένα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

    Μια ανακοίνωση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις θα μπορούσε να έρθει στο τέλος αυτού του μήνα, ανέφερε το Bloomberg.

    Το Binance βρίσκεται στο ραντάρ του υπουργείου Δικαιοσύνης τουλάχιστον από το 2018, σύμφωνα με το Reuters. Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ζήτησαν από την εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2020 να παράσχει εσωτερικά αρχεία σχετικά με τους ελέγχους κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, μαζί με επικοινωνίες που αφορούν τον Zhao, σύμφωνα με το πρακτορείο.

    Τον περασμένο Ιούνιο εξάλλου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) μήνυσε τη Binance και τον Zhao, κατηγορώντας τους ότι έχουν δρομολογήσει “περίπλοκο σχέδιο για να παρακάμψουν τους ομοσπονδιακούς νόμους περί κινητών αξιών των ΗΠΑ”.

    Η Binance αρνήθηκε τις κατηγορίες της SEC και ανέφερε ότι θα “υπερασπιστεί σθεναρά” την πλατφόρμα της.

    Η Επιτροπή Προθεσμιακών Συναλλαγών Εμπορευμάτων (Commodity Futures Trading Commission) επίσης μήνυσε το ανταλλακτήριο τον Μάρτιο, υποστηρίζοντας ότι η Binance και ο Zhao διαχειρίζονται ένα “παράνομο” ανταλλακτήριο.

    Διαβάστε επίσης:
    Νότια Αφρική: Εξετάζεται η πιθανή αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους

    Κασσελάκης: Δεν ήμουν ο εαυτός μου στην Κεντρική Επιτροπή – Δεν θα αφήσω κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ

    Κιβωτός του Κόσμου: Αποκαλύφθηκε διάλογος – φωτιά για την υπόθεση



    ΣΧΟΛΙΑ