ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υποχώρησε κατά 4,5% το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Υπ. Εμπορίου, έναν μήνα μετά την άνοδό του σε ιστορικό υψηλό.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,7% τον Σεπτέμβριο, στα 122 δισ. δολάρια. Η άνοδος οφείλεται στην αύξηση των εξαγωγών αγρωτικών προϊόντων και των κεφαλαιουχικών αγαθών.
Αντίθετα οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 0,2% στα 201,4 δισ. δολάρια, επίπεδα που συναντιόνταν προ-κορονοϊού.
Οι αναλυτές εκτιμούσαν πως το εμπορικό έλλειμμα θα παρουσίαζε αύξηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωκοινοβούλιο: Καμία ενταξιακή πρόοδος για Τουρκία και Γεωργία χωρίς μεταρρυθμίσεις
- Κριστίν Λαγκάρντ για AI: Μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες χρηματοπιστωτικές κρίσεις – Προετοιμαζόμαστε να το αποφύγουμε
- Νέες ταυτότητες: Τι αλλάζει από 3 Αυγούστου 2026
- ΕΕ: Ανοίγει μυστικό δίαυλο επικοινωνίας με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.