• Business

    Υπ. Ανάπτυξης: Πράσινο φως για την απορρόφηση των Interamerican Γενικών Ασφαλίσεων και Ορίζων από την Interamerican Ζωής

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Κώστας Σκρέκας

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας


    Με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης εγκρίθηκε η συγχώνευση των Interamerican Ζωής, Interamerican Ζημιών και Ορίζων Γενικών Ασφαλίσεων, με απορρόφηση των δύο τελευταίων από την πρώτη.

    Η σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης αναρτήθηκε στη Διαύγεια και, όπως γνωστοποιείται, θα καταχωρηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

    Το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης προβλέπει την απορρόφηση των Interamerican Γενικών Ασφαλίσεων και Ορίζων από την Interamerican Ζωής, η οποία κατέχει το 100% των μετοχών τους.

    Σύμφωνα με το σχέδιο συγχώνευσης, η ενοποίηση αποσκοπεί στην ανάπτυξη πολυκαναλικής προσέγγισης διανομής και σε διευρυμένη προσφορά προϊόντων, για δίκτυα πελατών και πωλήσεων.

    Μέσω της ανάπτυξης συνεργειών και των οικονομιών κλίματος επιδιώκεται να επιτευχθεί μείωση κόστους. Υπενθυμίζεται ότι η Ορίζων διαθέτει μικτή άδεια δραστηριότητας, η οποία θα αξιοποιηθεί από την Interamerican Ζωής για τη μετατροπή της σε μεικτή εταιρεία Ζωής και Ζημιών.

    Διαβάστε επίσης

    Ανταμοιβές δικαστικών υπαλλήλων: Πόροι 11 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης – Τα κριτήρια

    Νάκας: Επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,07 ευρώ/μετοχή

    ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων στις 3/1



    ΣΧΟΛΙΑ