• Business

    ΙΟΝ: Αύξηση τζίρου και κερδοφορίας με… οδηγό τις εξαγωγές

    Ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος

    Ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος


    Αύξηση τζίρου, κερδών και ταμειακών διαθεσίμων κατάφερε πέρυσι η ΙΟΝ, η ιστορική σοκολοταβιομηχανία, που αλλάζει πλέον σελίδα μετά τη συμφωνία για την είσοδο της Bespoke του Σπύρου Θεοδωρόπουλου στο μετοχικό της κεφάλαιο.

    ]Όπως προκύπτει από τον ισολογισμό για τη χρήση του 2021 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 2,34% στα 121,69 εκατ. ευρώ.

    Η ανάπτυξη αυτή προήλθε κυρίως από την αύξηση κατά 16,26% των εξαγωγών, που ανήλθαν στα 18,73 εκατ. ευρώ και αποτελούν κοντά στο 10% του ετήσιου τζίρου του ομίλου.

    Τη μεγαλύτερη αύξηση είχαν οι εξαγωγές προς: Βουλγαρία, Αίγυπτο, Κύπρο, Αλβανία, ΗΠΑ, Λιβύη και Ρωσία.

    Τα μικτά κέρδη άγγιξαν πέρυσι τα 47,9 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 13,2 εκατ. ευρώ από 11,69 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη στα 10,04 εκατ. ευρώ έναντι 8,73 εκατ. ευρώ που ήταν το 2020 ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα ξεπέρασαν τα 13,95 εκατ. ευρώ από 9,715 εκατ. ευρώ το 2020. Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς η εταιρεία υλοποίησε επενδύσεις 4,82 εκατ. ευρώ, συνεχίζοντας το επενδυτικό πρόγραμμα του 2020 για το οποίο είχαν δαπανηθεί 4,94 εκατ. ευρώ.

    Σε ό,τι αφορά τα δεδουλευμένα έξοδα για τη ΔΕΗ αυτά αυξήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο 147% ξεπερνώντας τα 542.676 ευρώ, με τα έξοδα φυσικού αερίου – φωταερίου να έχουν υπερπενταπλασιαστεί μέσα σε έναν χρόνο ξεπερνώντας τις 40.383 ευρώ (+419%).

    Στις οικονομικές καταστάσεις δεν γίνεται καμία αναφορά στην επόμενη ημέρα μετά τη συμφωνία με τη Bespoke αλλά ούτε στις επιπτώσεις που έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία με δεδομένο ότι η Ρωσία αποτελεί βασικό εξαγωγικό προορισμό της ΙΟΝ.

    Ωστόσο η διοίκηση της εταιρείας «βλέπει» μεγάλη αβεβαιότητα για τη φετινή χρόνια από αστάθμητους παράγοντες όπως είναι η αύξηση του πληθωρισμού, η ενεργειακή κρίση, η μείωση της παραγωγής σιτηρών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και η αύξηση του μεταφορικού κόστους

    Διαβάστε επίσης:

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος στο mononews: Ποτέ δεν πείθεις κάποιον, που δεν θέλει να πουλήσει ένα μαγαζί



    ΣΧΟΛΙΑ