• Business

    INTRASOFT INTERNATIONAL: Το δυνατό χαρτί του Ομίλου INTRACOM

    • NewsRoom


    Η επιτυχής πορεία της εταιρείας

    Βρισκόμαστε έξι μήνες περίπου μετά την εμφάνιση της πανδημίας στην Ελλάδα και μιας δύσκολης, επιχειρηματικά, περιόδου, που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, για το εύρος των κρουσμάτων που θα εμφανισθούν τον φετινό χειμώνα και τις επιπτώσεις των μέτρων που θα επιβληθούν σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους και απογοήτευση για την πορεία πλείστων επιχειρηματικών κλάδων και επιχειρήσεων που δεν έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν επαρκώς τις αρνητικές οικονομικές και επιχειρηματικές συνέπειες που προέκυψαν από την πανδημία και τα μέτρα περιορισμού της.

    Το ευχάριστο, μέσα στην σημερινή ζοφερή πραγματικότητα, είναι ότι υπάρχουν ελληνικές εταιρίες, οι οποίες όχι μόνο αντιμετώπισαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία, αλλά κατάφεραν να βελτιώσουν τα μεγέθη τους σε σημαντικό βαθμό, δημιουργώντας βάσιμες προσδοκίες για την μακρόχρονη ανοδική πορεία τους όχι μόνο στο Ελληνικό, αλλά και στο παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον.

    Τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εταιρία INTRASOFT INTERNATIONAL, του Ομίλου INTRACOM. Υλοποιώντας ένα μακρόπνοο σχέδιο ανάπτυξης, η INTRASOFT INTERNATIONAL έχει ήδη κατακτήσει την θέση της κορυφαίας εταιρείας τεχνολογίας και πληροφορικής στην Ελλάδα, χτίζοντας ένα ευρύτατο διεθνές πελατολόγιο, με το βλέμμα στραμμένο σταθερά στο μέλλον.

    Είναι εμφανές, ήδη τα τελευταία χρόνια, ότι ένας νέος αέρας πνέει στην εταιρία, καθώς oι αριθμοί και οι δείκτες αυξάνονται πράγματι σταθερά εδώ και πέντε χρόνια και κατακτά τον ένα στόχο μετά τον άλλο, προσφέροντας πλέον τεχνολογικές λύσεις αιχμής σε πελάτες του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Αφρική.

    Για αυτούς που γνωρίζουν, τα προσφάτως ανακοινωθέντα αποτελέσματα της εταιρίας του Α’ εξαμήνου 2020 (πωλήσεις Η1 2020: €93,3 εκατ. έναντι Η1 2019: €86,1 εκατ., κέρδη EBITDA Η1 2020: € 9,5 εκατ. έναντι Η1 2019: € 6,2 εκατ.) δεν αποτέλεσαν έκπληξη αλλά προϊόν σωστού σχεδιασμού και συστηματικής και συντονισμένης δουλειάς στο ιδιαίτερα απαιτητικό και αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον που δημιούργησε ο COVID-19.

    Εάν, δε, στα ανωτέρω προσθέσουμε και το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της εταιρίας, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων στις 30/06/2020 ανήλθε σε 730 εκατ.€, το μέλλον της τόσο κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την έλευση της πανδημίας, εμφανίζεται ευοίωνο.

    Αναλύοντας τις κινήσεις που οδήγησαν – προ και εντός της πανδημίας – τον όμιλο της INTRASOFT INTERNATIONAL στην προνομιακή αυτή θέση, ξεχωρίζουν τρεις πυλώνες επιχειρηματικής εστίασης:

    Ο πρώτος πυλώνας αφορά στις κατάλληλες ενέργειες της Διοίκησής της, η οποία εφάρμοσε αμέσως πολιτική δημιουργίας ισχυρού κλίματος εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους, γεγονός που απέδωσε τόσο στην έγκαιρη υλοποίηση των υφιστάμενων έργων, όσο και στην απόκτηση νέων έργων, που οδήγησαν σε εκατοντάδες προσλήψεις νέων επιστημόνων.

    Είναι αξιοσημείωτο ότι η Διοίκηση της εταιρίας όχι μόνο δεν υιοθέτησε μέτρα αναστολής συμβάσεων εργασίας στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, αλλά, εκμεταλλευόμενη τις δεξιότητες του προσωπικού της, ενθάρρυνε την υιοθέτηση την τηλεργασίας, σε ποσοστό που έφθασε το 90%.

    Οι ενέργειες αυτές της INTRASOFT INTERNATIONAL είναι συνακόλουθες της έμπρακτης εμπιστοσύνης της στις απεριόριστες τεχνικές δεξιότητες που έχει να προσφέρει το ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό, γεγονός που την έχει οδηγήσει στην ίδρυση νέων Κέντρων Ανάπτυξης Λογισμικού στηn Θεσσαλονίκη και στηn Πάτρα και, συγχρόνως, στην ενδυνάμωση των εργασιακών ομάδων της στην Αθήνα, αυξάνοντας κατά 100% περίπου τον αριθμό των εργαζομένων στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια.

    Και η πορεία της δεν σταματάει εδώ. Πρόσφατα, η εταιρία προχώρησε σε νέες επενδύσεις, με την ίδρυση του Κέντρου Αριστείας Big Data & Analytics, αλλά και με την συνεχιζόμενη δραστηριότητά της σε έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα των νέων τεχνολογιών, με το blockchain να παίζει κυρίαρχο ρόλο σε πολλά από τα εκκολαπτόμενα σχέδια για το μέλλον, με σαφείς και ξεκάθαρες εφαρμογές σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

    Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στην εστίαση στην κατάλληλη εμπορική και επιχειρηματική στρατηγική, σε τομείς που η εταιρία ήδη διέθετε ισχυρή τεχνογνωσία και τεχνολογική αξιοπιστία, όπως η ανάπτυξη και υλοποίηση IT συστημάτων του Δημοσίου και του Τραπεζικού Τομέα, οι Τηλεπικοινωνίες και ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός, η Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων, η Ανάπτυξη Λογισμικού για Επιχειρήσεις, τα Συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης κλπ.

    Ο όμιλος της INTRASOFT INTERNATIONAL θεωρείται πλέον παγκόσμιος ηγέτης στο χώρο των e-τελωνείων, των πληροφοριακών συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και φορολογίας, με κυβερνήσεις και οργανισμούς να εμπιστεύονται τα πρωτοποριακά συστήματα που προσφέρει.

    Συγχρόνως, τα προϊόντα και οι λύσεις που αναπτύσσει στον τραπεζικό τομέα, αλλά και στον χώρο του credit risk management συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε όλη την περιοχή της ΕΜΕΑ.

    Η δραστηριότητά της στον χώρο του ιδιωτικού τομέα ενδυναμώνεται συνεχώς, έχοντας πετύχει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης περί το 15% κάθε ένα από τα τελευταία 5 χρόνια, με υπερδιπλασιασμό σε αριθμό, αλλά και σε μέγεθος του αριθμού πελατών της.

    Ο τρίτος πυλώνας αφορά στην απόφαση της Διοίκησής της για τον μετασχηματισμό της από απλό πάροχο υπηρεσιών σε δημιουργό καινοτόμων προϊόντων λογισμικού, ενισχύοντας σαφώς την δυνατότητα εξωστρέφειάς της, γεγονός που την έχει πλέον αναβαθμίσει σε διεθνή τεχνολογικό παίχτη.

    Σήμερα, η εταιρία προσφέρει τα καινοτόμα προϊόντα της σε κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς μαζί με συμβουλευτικές υπηρεσίες και παραμετροποίηση για τις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε πελάτη, αξιοποιώντας μεθοδολογίες Agile. Από τη Δανία ως το Μπαχρέιν και από την Ολλανδία ως την Κένυα, χρησιμοποιούν προϊόντα της INTRASOFT INTERNATIONAL για τον εκσυγχρονισμό των αντίστοιχων συστημάτων.

    Η επιχειρηματική δραστηριότητά της το 2019 είχε εξαπλωθεί σε πάνω από 70 χώρες (όπως Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ιορδανία, Αγγλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, ΗΠΑ, Κένυα κλπ.), καταφέρνοντας να πετύχει σημαντικότατο ποσοστό ενοποιημένων πωλήσεων άνω του 71% από αυτή τη διεθνή της δραστηριοποίηση.

    Η προσήλωση της INTRASOFT INTERNATIONAL στον σκοπό της, οι δυνατότητες της Διοίκησης και των εργαζομένων της και οι προοπτικές που διανοίγονται γι’ αυτήν στην διεθνή αγορά, έχουν καταστήσει την εταιρία χαρακτηριστικό παράδειγμα προς μίμηση επιτυχούς επιχειρηματικής λειτουργίας και απόδοσης σε πρωτόγνωρες συνθήκες, καθιστώντας την το «δυνατό χαρτί» του Ομίλου INTRACOM.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ