• Business

    Intralot: Sell off λόγω απουσίας προοπτικής εξόδου από την Επιτήρηση

    O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης

    O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης


    Την απουσία άμεσης προοπτικής εξόδου από την επιτήρηση διείδαν από τα αποτελέσματα 9μήνου που κοινοποίησε χθες η Ιντραλότ και έσπευσαν σε αθρόες ρευστοποιήσεις.

    Παρά τα ισχυρά EBITDA, τις στιβαρές ταμειακές ροές, η αίσθηση που αποκόμισαν οι αναλυτές από τη χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ήταν ότι η αύξηση κεφαλαίου των 129 εκατ. ευρώ δεν αποτυπώθηκε στα οικονομικά αποτελέσματα με συνέπεια στο 9μηνο να εμφανίζει αρνητικά ίδια κεφάλαια 101,8 εκατ. ευρώ, όρος απαράβατος για την παραμονή μιας επιχείρησης στην κατηγορία των μετοχών υπό επιτήρηση.

    Τόσο μεγάλο όγκο συναλλαγών είχε να δει η μετοχή από τον περασμένο Ιούλιο, εδώ και πέντε μήνες, διακινώντας χθες 628 χιλιάδες κομμάτια, κλείνοντας με απώλειες 9,4%, στα 53 λεπτά και το χαμηλό 52 εβδομάδων να εντοπίζεται στα 44 λεπτά.

    Aυξημένος, στο μεταξύ, εμφανίζεται και ο καθαρός δανεισμός. Σύμφωνα με την εταιρεία ο καθαρός δανεισμός στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022 διαμορφώθηκε στα €509,6 εκατ., από €497,2 εκατ. στην αρχή του έτους.

    Όπως εξηγεί, η σημαντική αύξηση των ελεύθερων ταμειακών ροών μαζί με την ολοκλήρωση των ενεργειών αναδιάρθρωσης εξαγορά μετοχών μειοψηφίας της θυγατρική μας στις ΗΠΑ μέσω της τελευταίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και αναχρηματοδότηση του χρέους στις ΗΠΑ, είχαν θετικό αντίκτυπο στον Καθαρό Δανεισμό.

    Από την άλλη πλευρά, η μεταβολή του συνολικού δανεισμού επηρεάστηκε αρνητικά από την υποτίμηση του ευρώ που αντιστάθμισε πλήρως το όφελος από τη μείωση του χρέους που αποτιμάται σε δολάρια.

    Μειωμένες δε, και οι λειτουργικές ταμειακές ροές αφού για το εννεάμηνο του 2022 διαμορφώθηκαν στα 67,7 εκατ., μειωμένες κατά 16,5 εκατ. σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2021, επηρεαζόμενες, όπως αναφέρει η εταιρεία, αρνητικά κυρίως από την επιστροφή φόρου εισοδήματος που έλαβε ο όμιλος το Α’ τρίμηνο του 2021 και αφορούσε τη μητρική εταιρεία.

    Κατά τα άλλα, τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα €301,7 εκατ. (-0,3% σε ετήσια βάση), ενώ τα κέρδη EBITDA στα €88,0 εκατ. (+6,6% σε ετήσια βάση).

    Σε τριμηνιαία βάση, το Γ’ τρίμηνο του 2022 συγκριτικά με το Γ’ τρίμηνο του 2021, τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 16,6%, ενώ κατά τους Δώδεκα Τελευταίους Μήνες (LTM), τα κέρδη EBITDA από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα €115,9 εκατ., σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 4,9% σε σύγκριση με το δωδεκάμηνο του 2021.

    Το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα €6,0 εκατ. ζημιές, σε σύγκριση με κέρδη €44,5 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, επηρεασμένο από το one-off κέρδος της συναλλαγής αναδιάρθρωσης του ισολογισμού ύψους €88,5 εκατ. που έλαβε χώρα το Γ’ τρίμηνο του 2021.

    Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές για το εννεάμηνο του 2022 διαμορφώθηκαν στα €67,7 εκατ.

    Από τα οικονομικά στοιχεία ωστόσο, απουσιάζουν συγκριτικά αποτελέσματα σε σχέση με πέρσι, παρά μόνο παρατίθενται τα στοιχεία δωδεκαμήνου 2021!

    Για παράδειγμα το Ταμείο διαμορφώνεται στα 98 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο και συγκρίνεται με τα 107,3 εκατ. ευρώ του συνόλου της χρήσης του 2021.

    Διαβάστε επίσης

    INTRALOT: Σταθερά έσοδα και αύξηση 6,6% στα EBITDA στο 9μηνο

    Kraken: Το ανταλλακτήριο crypto απολύει 1.100 άτομα

    JP Morgan: Ουδέτερη σύσταση για ΟΠΑΠ και τιμή-στόχος στα 15 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ