• Cryptocurrencies

    Kraken: Το ανταλλακτήριο crypto απολύει 1.100 άτομα

    • NewsRoom
    Κρυπτονομίσματα

    Κρυπτονομίσματα


    Η Kraken, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, θα απολύσει το 30% του προσωπικού της, δηλαδή 1.100 άτομα, “προκειμένου να προσαρμοστεί στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς”, δήλωσε την Τετάρτη ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Jesse Powell.

    Όπως αναφέρει το CNBC, o Powell δήλωσε ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης, που προκλήθηκε από “μακροοικονομικούς και γεωπολιτικούς παράγοντες”, μείωσε τη ζήτηση των πελατών, τον όγκο συναλλαγών και τις εγγραφές.

     “Έπρεπε να αναπτυχθούμε γρήγορα, υπερτριπλασιάζοντας το εργατικό δυναμικό μας, προκειμένου να παρέχουμε στους πελάτες την ποιότητα και τις υπηρεσίες που περιμένουν από εμάς”, δήλωσε ο Powell και πρόσθεσε: “Αυτή η μείωση προσωπικού φέρνει το μέγεθος της ομάδας μας πίσω στο επίπεδο που ήταν μόλις πριν από 12 μήνες”.

    “Παραμένω εξαιρετικά αισιόδοξος για τα κρυπτονομίσματα και την Kraken”, σημείωσε ο Powell.

    Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχουν πληγεί από αναλήψεις και ρυθμιστικούς ελέγχους μετά την κατάρρευση της FTX. Η αυτοκρατορία στον κλάδο των κρυπτονομσιμάτων του Sam Bankman-Fried κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις 28 Νοεμβρίου και απέλυσε αρκετές εκατοντάδες υπαλλήλους κατά τη διαδικασία αναδιάρθρωσης.

    Η Digital Currency Group του Barry Silbert απέλυσε περίπου το 13% του προσωπικού της τον Νοέμβριο ενώ η Crypto.com απέλυσε 2.000 υπαλλήλους τον Οκτώβριο.

    Η Kraken θα προσφέρει αποζημίωση 16 εβδομάδων ως αποζημίωση απόλυσης.

    Διαβάστε επίσης

    Ζοφερή πρόβλεψη από τον Mark Mobius: Βλέπει το Bitcoin στα 10.000 δολάρια

    Έρχεται νέο κανόνι στην αγορά crypto; H Genesis προειδοποιεί για χρεοκοπία αν δεν βρει χρηματοδότηση



    ΣΧΟΛΙΑ