• Business

    International Life: έχει έλλειμμα 20,7 εκ και πρέπει να βρει επειγόντως λεφτά


    Στα 20,75 εκατ. ευρώ φθάνει το έλλειμμα της International Life Ανώνυμος Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων σύμφωνα με νέα απόφαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 8 Ιουνίου 2016, ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ, Αρ. Φύλλου 1606, η εταιρεία πρέπει έως τις 30 Αυγούστου να προχωρήσει σε κατάθεση ποσού ύψους τουλάχιστον 20,75 εκατ. ευρώ υπέρ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

    Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας υποχρεούται να υποβάλλει προς έγκριση το αργότερο έως τις 30 Ιουλίου 2016 ρεαλιστικό Πρόγραμμα Οικονομικής Ανάκαμψης, προκειμένου τα επιλέξιμα βασικά ίδια κεφάλαια να καλύπτουν το επίπεδο της Κεφαλαιακής Απαίτησης Φερεγγυότητας (SCR).

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ασφαλιστική εταιρεία αναζητεί στρατηγικούς επενδυτές που θα συμμετάσχουν στην αύξηση, ωστόσο να σημειωθεί ότι τον τελευταίο λόγο έχει η Τράπεζα της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την τελική έγκριση.

    Σε περίπτωση που δεν δοθεί το πράσινο φως, το ποσό πρέπει να καταβληθεί από τους βασικούς μέτοχους της International Life, ή οι τελευταίοι να παρουσιάσουν νέους στρατηγικούς επενδυτές.

    Υπενθυμίζεται ότι οι μέτοχοι της εταιρείας Γενικών Ασφαλειών της International Life είχαν αρχικά αποφασίσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ, ενώ αργότερα αύξησαν το ποσό της κεφαλαιακής ενίσχυσης στα 25 εκατ. ευρώ.

    Επιπλέον, στην απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη λήψη διοικητικών μέτρων κατά της ασφαλιστικής επιχείρησης με την επωνυμία «International Life Ανώνυμος Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων» περιλαμβάνονται τα εξής:

    • Η διάρκεια κάθε ασφαλιστηρίου συμβολαίου, σε κάθε κλάδο ασφάλισης και για κάθε ασφαλιστική κάλυψη, με ημερομηνία έναρξης ισχύος της ασφάλισης από την 15 Ιουνίου ή μεταγενέστερης αυτής, δεν θα υπερβαίνει τους 3 μήνες.
    • – Απαγορεύεται η ανάληψη οιασδήποτε διασυνοριακής ασφάλισης και αντασφάλισης (αντασφαλιστικής ανάληψης) σε κάθε κλάδο ασφάλισης.
    • – Αναστέλλονται οι πληρωμές και καταβολές από την Εταιρεία, έως την 30η Σεπτεμβρίου 2016, των αμοιβών, επιδομάτων και πάσης φύσεως εξόδων προς μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και των εξόδων για την πρόσληψη, εκπαίδευση και χρηματοδότηση νέων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.
    • – Απαγορεύεται οιαδήποτε άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση ή ταμειακή διευκόλυνση σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μετόχους και συνδεδεμένες επιχειρήσεις. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου Υγείας της international Life στην Εθνική Ασφαλιστική, πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεχίζεται με στόχο να ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.
    • Για τα συμβόλαια που αφορούν επενδυτικά προγράμματα της εταιρείας ενδεχομένως να περάσουν στο Εγγυητικό Κεφάλαιο.

    Πηγή www.dikaiologitika.gr / Της Ξανθής Γούναρη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/porsche-tou-p-mavrikou-se-defterolepta-tilichthike-stis-floges-video/52319

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/fouska-ton-akiniton-sto-londino-tha-skasi-mesa-sto-kalokeri/52304



    ΣΧΟΛΙΑ