• Business

    Inspiring Earth: Ο επενδυτικός Όμιλος του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου που έφτασε να κάνει τζίρο 270 εκατ. ευρώ

    Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Inspiring Earth

    Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Inspiring Earth


    Ξεκίνησε με μια επένδυση κεφαλαίου 15 εκατ. ευρώ. Κι έπειτα από 20 χρόνια έφτασε να διαμορφώσει έναν ιδιαίτερα εξωστρεφή Ελληνικό Όμιλο συμμετοχών. Με 15 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 20 χώρες και των 5 Ηπείρων, κάνοντας ετήσιο τζίρο 270 εκατ. ευρώ.

    Το επιτυχημένο αυτό success story φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου. Δημιουργού του Ομίλου επενδύσεων Inspiring Earth, που κινείται με τη λογική του Family Fund. Ασκώντας όμως εκείνο για λογαριασμό του το management των εταιρειών τις οποίες έχει υπό την σκέπη του.

    Άλλωστε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος είναι ένας εξαιρετικά έμπειρος και δοκιμασμένος manager, όντας επί 22 χρόνια CEO στην Intralot. Της οποίας υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος, είναι μέτοχος, ενώ κατέχει συνάμα και τη θέση Αντιπροέδρου.

    Η ιδέα του να δημιουργήσει και να αναπτύξει τον οικογενειακό Όμιλο Inspiring Earth, όπου το ποσοστό συμμετοχής του είναι τώρα στα επίπεδα του 60%, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δυνατότητας και της ικανότητας παραγωγής αξιών. Επιβεβαιώνοντας με τον πλέον παραστατικό τρόπο ότι και στις μπίζνες το ταλέντο δεν είναι σπάνιο. Σπανίζουν όμως εκείνοι που το εκμεταλλεύονται…

    Το επιχειρηματικό πλάνο του εξωστρεφέστατου Ομίλου υλοποιείται κτίζοντας διαχρονικά ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης τόσο με τους συνεργάτες όσο και με τους πελάτες του.

     Εξελίσσεται μάλιστα δυναμικά μέσω των εταιριών συμμετοχής (startups κατά κανόνα) που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς της παγκόσμιας αγοράς:

    –Την χρηματοοικονομική τεχνολογία (Fintech)  στον τομέα των πληρωμών , από τα συστήματα της οποία περνούν συναλλαγές άνω των 2 δις δολαρίων ετησίως. Το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι στην Λατινική Αμερική.

    — Το Gaming που εστιάζεται στην παρεχόμενη τεχνολογία τυχερών παιγνίων, και αποφέρει τζίρους της τάξεως των  50 εκατ.  δολαρίων.

    —Τις λύσεις πληροφορικής, στο έμψυχο δυναμικό των οποίων συγκαταλέγονται 80 εξειδικευμένοι μηχανικοί.

    —Την σχεδίαση παιχνιδιών διασκέδασης (Gamification) που έχουν 20 εκατ. downloads

    —Και τις αγροδιατροφικές business, με έμφαση στο λάδι και τα φρούτα. Δραστηριότητες που έχουν αποσπάσει 60 διεθνή βραβεία, έχοντας εξαγωγές σε 17 χώρες.

    Η αφοσιωμένη ομάδα, οι νέες εξαγορές και το event

    Ο Όμιλος Inspiring Earth διαθέτει μια αφοσιωμένη ομάδα, που στελεχώνεται με περισσότερους από 400 εξειδικευμένους εργαζόμενους. Καταδεικνύοντας και στην πράξη ότι οι άνθρωποι είναι πρωτίστως πόροι για τις επιχειρήσεις και όχι μόνο κόστη.

    Ισχυρό όπλο του Ομίλου είναι η μεγάλη του εμπειρία, αλλά

    και η χρήσιμη τεχνογνωσία του στις διεθνείς αγορές, που μεταφράζεται σε δημιουργία νέων επιχειρήσεων τις οποίες βάζει σε τροχιά ανάπτυξης. Έως τώρα μάλιστα έχει στο ενεργητικό του και 4 ιδιαιτέρως αποδοτικά exits από εταιρείες στις οποίες συμμετείχε.

    Υπό τις παρούσες συνθήκες και γνωρίζοντας ότι η σύγχρονη πραγματικότητα απαιτεί νέα αντανακλαστικά σε υψηλές ταχύτητες, ο Όμιλος εισέρχεται στην επόμενη εποχή του. Επενδύοντας σε νέες μορφές επιχειρηματικότητας, και κινούμενος σε νέες εξαγορές. Εκμεταλλευόμενος την υψηλή του ρευστότητα και τον μηδενικό δανεισμό.

     Προ ημερών τα 20 χρόνια της Inspiring Earth γιορτάστηκαν με ένα επετειακό event σε αθηναϊκό πολυχώρο. Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και ο γιός του Φίλιππος παρουσίασαν την πορεία του Ομίλου και το όραμά τους για το μέλλον, στους προσκεκλημένους.

    Ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ντίνος Κόκκαλης, ο Νίκος Καραμούζης, ο Απόστολος Ταμβακάκης, ο Πέτρος Σουρέτης και η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Εφραίμογλου. Παρέστησαν επίσης πολλοί άλλοι εκπρόσωποι της οικονομικής ζωής του τόπου, αλλά και ξένοι συνεργάτες του Ομίλου.

    Διαβάστε επίσης

    Intralot: Πόσο αλλάζει η μετοχική της βάση με την ΑΜΚ – Τι κεφάλαια τοποθετούν μεγάλοι επιχειρηματίες και Fund

    Σημαντικές υπεραξίες στο deal ΑΝΕΚ – ATTICA Group

    Μπιλ Άκμαν: Κλείνει τις short θέσεις του στα αμερικάνικα ομόλογα



    ΣΧΟΛΙΑ