• ΑΓΟΡΕΣ

    Μπιλ Άκμαν: Κλείνει τις short θέσεις του στα αμερικάνικα ομόλογα

    • NewsRoom
    Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν

    Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν


    Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη ότι έχει πάρει θέση short στα ομόλογα των ΗΠΑ, ο κορυφαίος επενδυτής Μπιλ Άκμαν έσπευσε να γνωστοποιήσει ότι τελείωσε με το “σορτάρισμα” στα ομόλογα.

    “Υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος για να παραμείνει κάποιος σε θέση short, όταν υπάρχουν αυτές οι μακροπρόθεσμες επιδόσεις”, ανέφερε ο Άκμαν σε ανάρτησή του στο Χ (Τwitter).

    Τον Αύγουστο, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής αποκάλυψε ότι στοιχηματίζει ενάντια στα αμερικανικά ομόλογα, την ημέρα που η Fitch ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει το αξιόχρεο των ΗΠΑ. Με τις αποδόσεις των ομολόγων να έχουν εκτοξευτεί, σε επίπεδα 15ετίας και το 10ετές να αγγίζει τα επίπεδα του 2007 στο 5%, λόγω των έντονων ανησυχιών για την μακρά περίοδο υψηλών επιτοκίων που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες, το στοίχημα του Άκμαν αποδείχθηκε επικερδές το προηγούμενο διάστημα.

    Ο Άκμαν εκτιμάει ότι η οικονομία θα επιβραδυνθεί με ταχύτερο ρυθμό από αυτή που καταδεικνύουν τα τελευταία στοιχεία, κι αυτό, όπως υποστήριξε τον έκανε να κλείσει τις short θέσεις.

    Μετά την ανάρτηση του Άμκαν η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησε στο 4,87%. Νωρίτερα τη Δευτέρα είχε φτάσει στο υψηλό 16 ετών του 5,01%.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευρωαγορές: Για 5η συνεχόμενη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος – Στο -0,13% ο Stoxx 600

    Wall Street: Άνοιγμα σε θετικό έδαφος – Στο +0,39% ο S&P 500

    Ουίλσον (Morgan Stanley): Στις 3.900 μονάδες θα κλείσει το έτος ο S&P



    ΣΧΟΛΙΑ