• Business

    Independent: 180.000 επιβάτες επηρεάζονται από τη νέα απεργία της ΠΝΟ

    • NewsRoom
    απεργία - δρομολόγια πλοίων


    Στη νέα απεργία που κήρυξε η ΠΝΟ αναφέρεται σε δημοσίευμα του ο Independent, στο οποίο κάνει λόγο για χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι έχουν αποκλειστεί στα ελληνικά νησιά χωρίς να έχουν τρόπο «φυγής».

    Συγκεκριμένα η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως «η απεργία, (σ.σ 6 πρωί της Τρίτης με 6 το πρωί της Τετάρτης η νέα εικοσιτετράωρη κινητοποίηση) αναμένεται να επηρεάσει περίπου 180.000 ανθρώπους που έχουν κάνει κράτηση για ταξίδια προς και από μερικούς από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ)», τονίζει ανταποκρίτρια της εφημερίδας.

    Όπως επισημαίνεται, οι επιβάτες που πλήττονται από την απεργία έχουν δικαίωμα επιστροφής χρημάτων και συνιστάται να επικοινωνούν με τον ταξιδιωτικό πράκτορά τους.

    «Η Ελλάδα έχει περίπου 6.000 νησιά, εκ των οποίων 227 κατοικούμενα. Πολλά δεν έχουν αεροπορικές συνδέσεις με την ηπειρωτική Ελλάδα», επισημαίνεται στο άρθρο.

    Επίσης, ο Independent επισημαίνει τη σημασία του τουρισμού για την ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι «εφέτος, εκτιμούνταν ότι η χώρα θα φιλοξενήσει 32 εκατομμύρια ξένους ταξιδιώτες – σχεδόν 100% αύξηση από τα 15 εκατομμύρια επισκέπτες του 2010 και υπερπενταπλάσιοι επισκέπτες συγκριτικά με πριν από 10 χρόνια».



    ΣΧΟΛΙΑ