• Business

    Ίλυδα: Πρόγραμμα διάθεσης μετοχών σε στελέχη της εταιρείας

    • NewsRoom

    Ανυφαντάκης Βασίλειος, Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της ΙΛΥΔΑ


    Πρόγραμμα διάθεσης μετοχών σε στελέχη της εταιρείας ανακοίνωσε το ΔΣ της Ίλυδα με βάση τις αποφάσεις της έκτακτης ΓΣ της 9ης Ιουλίου του 2021.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ίλυδα, η τιμή διάθεσης των μετοχών που θα παραδοθούν σε όσους αποφασίσουν να ασκήσουν το δικαίωμα, ανέρχεται σε ο,45 ευρώ/δικαίωμα.

    Το ανώτατο όριο των μετοχών που δύναται να χορηγηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος ανέρχεται σε 820.000 μετοχές, με αντιστοιχία μία μετοχή για κάθε δικαίωμα (μέγιστος αριθμός 820.000 δικαιώματα).

    Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται έως και το 2024.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΙΛΥΔΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» (εφεξής «Εταιρεία»), ανακοινώνει ότι σε συνέχεια της παρασχεθείσας από την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 9ης Ιουλίου 2021 εξουσιοδοτήσεως, προέβη στη θέσπιση Προγράμματος διάθεσης μετοχών σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, και σε διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας , με τη μορφή δικαιώματος προαίρεσης (option) απόκτησης μετοχών της Εταιρείας , σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.

    Οι ειδικότεροι όροι , διαδικασία και ρυθμίσεις του εγκεκριμένου κατά τα άνω Προγράμματος έχουν ως ακολούθως:

    1. Περιγραφή του Προγράμματος

    1.1 Με το παρόν η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΙΛΥΔΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» και τον διακριτικό τίτλο «ΙΛΥΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.», με ΑΡ. Γ.Ε.ΜΗ. 83563402000 (εφεξής η «Εταιρεία»), οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στην οργανωμένη (ρυθμιζόμενη) αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θέτει σε ισχύ, σε εκτέλεση της από 09.07.2021 αποφάσεως της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, το παρόν Πρόγραμμα Διάθεσης Μετοχών μέσω δικαιωμάτων προαίρεσης (εφεξής το «Πρόγραμμα»), προς όφελος συγκεκριμένων στελεχών τα οποία παρέχουν υπηρεσίες σε σταθερή και μόνιμη βάση στην Εταιρεία, επί σκοπώ αφενός μεν επιβράβευσης της ενεργούς συμμετοχής τους στην επίτευξη του εταιρικού σκοπού, αφετέρου δε ενίσχυσης της μακροπρόθεσμης πίστης τους, όπως ειδικότερα εξειδικεύονται στο άρθρο 3.1. του παρόντος (εφεξής οι «Δικαιούχοι»).

    1.2 Ειδικότερα, το Πρόγραμμα συνίσταται στην χορήγηση Δικαιωμάτων Προαίρεσης (ως ειδικότερα καθορίζονται στο άρθρο 4 του παρόντος) στους Δικαιούχους, προκειμένου οι τελευταίοι να αποκτήσουν μετοχές της Εταιρείας μέσω της συμμετοχής τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας (σε μια ή/και περισσότερες αυξήσεις) σε καθορισμένη τιμή και συγκεκριμένο χρονικό σημείο, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο παρόν Πρόγραμμα για την χορήγηση και την άσκηση των δικαιωμάτων προαίρεσης (εφεξής τα «Δικαιώματα»).

    1.3 Το Πρόγραμμα αποτελεί οικειοθελή παροχή της Εταιρείας, ελευθέρως ανακλητή οποτεδήποτε με απόφαση του αρμοδίου εταιρικού οργάνου.

    1.4 Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί και υλοποιηθεί στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 113 του ν. 4548/2018, όπως ισχύει σήμερα.

    2. Διάρκεια του Προγράμματος

    2.1 Οι Δικαιούχοι δύνανται ν’ ασκήσουν τα δικαιώματά τους τμηματικώς , σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του παρόντος . Η διάρκεια του Προγράμματος ορίζεται έως και το 2024, υπό την έννοια ότι τα Δικαιώματα που θα χορηγηθούν στους Δικαιούχους δύνανται ν΄ ασκηθούν έως και το 2024 , σύμφωνα με τα ειδικότερον οριζόμενα στο Πρόγραμμα.

    2.2 Το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα και σύμφωνα με τα τελικώς ασκηθησόμενα Μετοχικά Δικαιώματα εκ μέρους των Δικαιούχων με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τα εκ του νόμου οριζόμενα και τους όρους του παρόντος.

    3. Δικαιούχοι του Προγράμματος και αριθμός μετοχών

    3.1 Στο Πρόγραμμα θα συμμετέχουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Eταιρείας, καθώς και ορισμένα διευθυντικά στελέχη αυτής, η συνεισφορά των οποίων είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για την επίτευξη των στόχων της Εταιρείας και τη διατήρηση της ανταγωνιστικής της θέσης στην αγορά εντός της οποίας δραστηριοποιείται, όσο και για την εμπέδωση και διείσδυση των εταιρικών αρχών, αξιών και γενικά της εταιρικής κουλτούρας στο σύνολο του προσωπικού της Εταιρείας. Η ειδικότερη κατανομή των Δικαιωμάτων καθορίζεται δυνάμει αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

    3.2 Με βάση τα ανωτέρω κριτήρια, το ανώτατο όριο των μετοχών που δύνανται να χορηγηθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος ανέρχεται σε 820.000 μετοχές.

    Διαβάστε επίσης:

    Noval: Στα 516 εκατ. ευρώ η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων και συμμετοχών

    Η καμπάνια του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Εσύ τι άλλο θα ήθελες να γίνεται ψηφιακά;»

    Νίκος Χαρδαλιάς: Ανακοίνωσε τους 214 υποψήφιους του ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Αττικής



    ΣΧΟΛΙΑ