• Business

    Ηλίας Λιανός: Eξώδικο στο mononews.gr με αφορμή δημοσιεύματα μας – Η απάντηση μας

    • NewsRoom
    Ηλίας Λιανός

    Ηλίας Λιανός


    Εξώδικο με αφορμή παλαιοτέρα δημοσιεύματα του mononews.gr απέστειλε το απόγευμα,  ο επιχειρηματίας και μέλος του ΔΣ της κατασκευαστικής εταιρίας ΑΡΧΙΔΟΡΟΝ, κ.  Ηλίας Λιανός.

    Το mononews δημοσιεύει αυτούσιο το εξώδικό του κ. Λιανού, καθώς ο ίδιος αποκαλύπτει μια είδηση: Ότι έχει αποστέλλει τις απαντήσεις του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την υπόθεση ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

    Στην  συνέχεια το mononews.gr  δίδει  την απάντηση του.

    Το εξώδικο έχει ως εξής:

    Του ΗΛΙΑ ΛΙΑΝΟΥ του Γερασίμου,

    ΠΡΟΣ

    • Την Ι.Κ.Ε. με την επωνυμία «MONOCLE MEDIA LAB MONONEWS IKE» και με διακριτικό τίτλο «MONONEWS.GR»
    • Τον Γεώργιο Δημητρομανωλάκη του Ιωάννη,

    Ο εξωδίκως δηλών είμαι ένα ευυπόληπτο μέλος της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και οικογενειάρχης, με μακρά – πλέον των είκοσι πέντε ετών – πορεία στον τραπεζικό κλάδο, στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου κατοικώ μόνιμα, και στην Ελλάδα και επίσης είμαι μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας “Archirodon Group N.V.”, με έδρα την Ολλανδία.

    Καθ’ όλη τη μακρά επαγγελματική μου σταδιοδρομία υπήρξα απολύτως συνεπής προς το κανονιστικό πλαίσιο της οικείας επιχειρηματικής μου δραστηριότητας, ουδέποτε, δε κατηγορήθηκα, πόσω μάλλον καταδικάσθηκα για οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά, οπουδήποτε, οποτεδήποτε.

    Όπως καλώς γνωρίζετε, στην ηλεκτρονική εφημερίδα μέσω της ιστοσελίδας www.mononews.gr που εκδίδει ην πρώτη εξ ημών με την ευθύνη του δευτέρου εξ ημών, ως νομίμου εκπροσώπου και διαχειριστή της πρώτης εξ ημών, ως και εκδότη και γενικό διευθυντή και άνω ιστοσελίδας, το τελευταίο χρονικό διάστημα προβαίνετε μέσο) της ιστοσελίδας σας με ανυπόγραφα δημοσιεύματα στη στήλη «The Wiseman» σε εσκεμμένη, επανειλημμένη και μεθοδευμένη κατασυκοφάντησή μου και προσβολή της προσωπικότητάς μου, καταφεύγοντες σε ασύστολα ψεύδη και άκρως συκοφαντικά σε βάρος μου.

    Με σειρά δημοσιευμάτων, έχετε προβεί σε κατασυκοφάντηση της τιμής και της επαγγελματικής υπόληψής μου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου μέσο) του διαδικτύου είναι προσβάσιμη η ηλεκτρονική σας εφημερίδα, με χαρακτηριστικές τις δημοσιεύσεις της 25 Φεβρουάριου 2022, 29 Ιανουάριου 2022, 19 Ιανουάριου 2022, 28 Δεκεμβρίου 2021

    Στις παραπάνω δημοσιεύσεις με συνεχείς απαξιωτικές αναφορές στο όνομά μου διαδίδοντας γεγονότα που θίγουν την τιμή και την υπόληψη μου, με αναπαραγωγή ανακριβών και ψευδών ειδήσεων, με στόχο να με εμφανίσετε ως εμπλεκόμενο σε σκάνδαλα και σκοτεινές ιστορίες, και δη κατ’ επανάληψη, επιδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό μια ανεξήγητη εμμονή και εμπάθεια στο πρόσωπό μου.

    Αποκορύφωμα της συνεχιζόμενης σε βάρος μου ενσυνείδητης και μεθοδευμένης σε βάρος μου προσβλητική για το πρόσωπό μου, την προσωπικότητά μου και την κοινωνική μου υπόσταση, την οποία προσπαθείτε να απαξιώσετε είναι το γεγονός ότι στις 25.2.2022 στην ίδια στήλη «The Wiseman» με αρχικό τίτλο «Ο Ιβάν, η ελληνική κυβέρνηση και το πάγωμα της περιουσίας του, ο Λιανός και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τι είπε ο Τσαμάζ στους θεσμικούς» δημοσιεύσατε καθόλα ανακριβές αλλά με προφανή σκοπό να με συκοφαντείτε δημοσίευμα με τον τίτλο «Οι 3 αρχές που ελέγχουν τον Λιανό, το Nolita και η Αρχιρόδον που θέλει να πάρει τις δουλειές». Στο εν λόγω δημοσίευμα κατ’ αρχήν ενσυνείδητα, σκόπιμα και αναληθώς συνδέετε την όποια δραστηριότητα της πολυεθνικής εταιρείας Αρχιρόδον στην Ελλάδα, με την έλλειψη (δήθεν) εκ μέρους μου απάντησης προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με προφανή σκοπό να συνδέσετε την δήθεν αδιάφορη συμπεριφορά μου στα πλαίσια της. όπως επιμένετε να την παρουσιάζετε, όλως

    1 https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/o-ivan-i-eIBniki-kive rnisi-ke-to-pagoma-tis-penousias- tou-giati-legete-cti-o-lianos-apaxioni-tin-epitropi-kefaieagoras-ke-ts-ipe-o-tsamaz-stous-thesmikous

    hΐtps://www.mononews.gr/oikonomia/thewίseman/giorgos-^og0thetis-i-nea-megalHtta-ke-giatl·o-d’ikastis-tou- ipe-ise-goiteftikos-ana-pseftis

    https://www■mononews.gr/oikonomia/thsw^seman/^dίsko!es-erotisίs-ston-k-ilia-Hano-t3S-archirodon-se-pίous- prepi-na-tilefonisi-i-k-kazoli-tis-echae-ke-giati-bike-ston-gipso-o-theodoros-kaiantonis

    https://www.mononews.gr/ojkonomia/thewiseman/pii-psachnoun-ton-ina-liano-tis-archirodon-o-neos- ponokefalos-tis-vasHikis-lazarakou-ke-ti-anaferoun-i-trapezikes-fimes

    παρανόμου δραστηριότητας μου, όπιος αυτή περιγράφεται στις επαναλαμβανόμενες δημοσιεύσεις της 25 Φεβρουάριου 2022, 29 Ιανουάριου 2022. 19 Ιανουάριου 2022. 28 Δεκεμβρίου 2021, προκειμένου να πείσετε τους αναγνώστες σας, ότι αφού η Αρχιρόδον δεν διαθέτει στελέχη που επιδεικνύουν τον δέοντα σεβασμό προς τις ελληνικές εποπτικές αρχές, δεν «αξίζει» να αναλάβει την πραγματοποίηση έργων στην Ελλάδα.

    Η όλη αυτή συλλογιστική σας πάσχει πολλαπλός: πρώτον διότι με εμφανίζετε να είμαι αφεντικό και μέτοχος της Αρχιρόδον. της οποίας όμως τυγχάνω απλώς μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ., δεύτερον διότι σας γνωρίζω, αν και δεν οφείλω να πράξω τούτο, ότι υπήρξα συνεπής και ανταποκρίθηκα πλήρως έναντι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όποτε και για όποιο λόγο κι αν αυτό μου ζητήθηκε, σεβόμενος πάντοτε τους θεσμούς και τούτο έπραξα πάντοτε στα πλαίσια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

    Συνεπώς, η προσπάθεια σας να εμπλέξει την δραστηριότητα της Αρχιρόδον, που. όπως είναι παγκοίνως γνωστό έχει μεγάλη παρουσία στο εξωτερικό και ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ελλάδα, όπου απασχολεί ήδη σχεδόν 500 εργαζόμενους, είναι κατά πάντα έωλη και αναπόδεικτη, μη αναλαμβανόμενος την σκοπιμότητά της, καταδεικνύει μία συνεχιζόμενη και εμπαθή στο πρόσωπό μου εμμονή καθόσον αναφέρετε ότι δήθεν διερευνώμαι από 3 αρχές, ότι δήθεν χειρίστηκα ένα ξεχασμένο πακέτο μετοχών της Ελλάκτωρ στη λιβανέζικων συμφερόντων κυπριακή εταιρεία Astro Bank, το οποίο δήθεν απέκρυψα ψευδώς, ότι δήθεν ερωτηθείς σχετικά από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μέχρι σήμερα απαξιώ να απαντήσω σε αυτήν.

    Θα πρέπει να απαντήσετε πως έχετε λάβει γνώση όλων των παραπάνω πληροφοριών.

    Το αποκορύφωμα στο ενσυνείδητα συκοφαντικό και απαξιωτικό σε βάρος μου εν λόγω δημοσίευμά σας είναι το γεγονός ότι αναφέροντας «Την ώρα πάντως που ελέγχεται από τις αρχές και λέγεται ότι απαξιοί να απαντήσει, ο κ. Ηλίας Λιανός γευματίζει σε ένα από τα κεντρικότερα εστιατόρια του Νέου Ψυχικού το Nolliτa.», δημοσιεύετε με ένταξη στο κείμενο και δύο φωτογραφίες που με απεικονίζουν εν αγνοία μου.

    Πέραν όλων των ανωτέρω, συκοφαντικών και ανακριβών σε βάρος μου, η παραπάνω συμπεριφορά σας δημοσίευσης των εν λόγω φωτογραφιών είναι καθόλα παράνομη και συνιστά ακραία προσβολή της προσωπικότητάς μου, δεδομένου ότι ο δεύτερος εξ ημών, που είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι είναι το πρόσωπο που προέβη στην λάθρα και παράνομή λήψη των εν λόγω φωτογραφιών (ήταν την ίδια ημέρα και ώρα στο παραπάνω εστιατόριο), δεν ζήτησε και δεν έλαβε την σχετική συγκατάθεσή μου που απαιτείται κατά νόμον για την νόμιμη λήψη τους.

    Διερωτάται οποιοσδήποτε μέσος άνθρωπος τι εξυπηρετεί η λήψη της φωτογραφίας μου και η κοινολόγηση της πληροφορίας ότι την συγκεκριμένη ημέρα βρισκόμουν και γευμάτιζα στο συγκεκριμένο εστιατόριο.

    Προφανώς καμία εκ δικαιολογημένου ενδιαφέροντος πληροφόρησης του κοινού αλλά ένα ακόμη μέσο συκοφάντησής μου και διαπόμπευσής μου. Για την δημοσίευση των εν λόγω φωτογραφιών μου επιφυλάσσομαι ρητώς.

    Μάλιστα, όλως παράνομα και κατά κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών μου δεδομένων, προβήκατε στο από 28.12.2021 δημοσίευμά σας στην αναφορά της πλήρους διεύθυνσης κατοικίας εμού και της οικογένειας μου. γεγονός για το οποίο ρητώς επιφυλάσσομαι των δικαιωμάτων μου. ενώ, ως καλώς γνωρίζετε οφείλετε να απαλείφετε από οποιαδήποτε δημοσίευση τα εν λόγω στοιχεία, θυσιάζοντας, στο βωμό της επαναλαμβανόμενης συκοφάντησής και προσβολής μου, τις υποχρεώσεις σας έναντι της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

    Επειδή οι παραπάνω αναφορές ως προς το πρόσωπό μου είναι καθ’ όλα αναληθείς και συκοφαντικές, προέβητε δε σε αυτές εν πλήρη γνώσει της αναλήθειας αυτών.

    Επειδή δια των παραπάνω ψευδέστατων δημοσιευμάτων – αναρτήσεων, ισχυρισμών και σχολίων σας με προσβάλετε βαθύτατα, θίγετε βάναυσα την τιμή και την υπόληψη μου. σπιλώνετε το όνομά μου και προκαλείτε σκόπιμα υποβάθμιση και απαξίωσή μου στον επιχειρηματικό κόσμο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, όπου διαμένω.

    Δεδομένου, μάλιστα, ότι λόγω του διαδικτύου (internet) που λειτουργεί ως διεθνές μέσο διακίνησης πληροφοριών με μεγάλη εμβέλεια δράσεως και μάλιστα παγκοσμίως και εντεύθεν με σημαντικό αριθμό αποδεκτών των όσων διαδίδονται μέσω αυτού, δεν δύναμαι με ασφάλεια να γνωρίζω το βαθμό αναδημοσίευσης και ανάρτησής τους σε άλλες ιστοσελίδες και μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα και παγκοσμίως, η βλάβη της τιμής και υπόληψής μου καθίσταται πολλαπλάσια.

    Επειδή ουδέποτε είχατε τη στοιχειώδη ευαισθησία και δεοντολογία να με ενημερώσετε εκ των προτέρων, να ζητήσετε τη γνώμη μου ή να προβείτε σε διασταύρωση του περιεχομένου των δημοσιευμάτων σας. τηρώντας, έστω στοιχειωδώς, τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τους οποίους προφανώς εσκεμμένα περιφρονείτε.

    Επειδή η ως άνω συμπεριφορά σας είναι παράνομη, καταχρηστική και αντίθετη προς τη δημοσιογραφική δεοντολογία, προσβάλατε, δε, και προσβάλετε μ1 αυτήν κατά τρόπο βάναυσο την προσωπικότητα, τιμή και υπόληψή μου και μου προκαλέσατε τεράστια ζημία και ηθική βλάβη, για την αποκατάσταση της οποίας ρητά επιφυλάσσομαι όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου, που απορρέουν από τα άρθρα 57. 59, 914, 932 ΑΚ και 361, 362, 363 και 367 ΠΚ και δεν αίρονται ακόμα και από τυχόν εφαρμογή μιας εκ των περιπτώσεων του άρθρου 367 παρ. 1 του ΠΚ λόγιο δικαιολογημένου ενδιαφέροντος κλπ., που σε κάθε περίπτωση δεν συντρέχουν εν προκειμένω.

    Επειδή, η διάταξη της § 5 του άρθρου μόνου του ν. 1 178/1981. η οποία αντικαταστάθηκε με την § 2 του άρθρου 37 του ν. 4356/2015 και τυγχάνει εφαρμογής και στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης επιβάλλει την αποκατάσταση της προσβολής της προσωπικότητάς μου δια της απαλοιφής των αναληθών και συκοφαντικών ισχυρισμών για το πρόσωπό μου από τα εν λόγιο άρθρα αλλά και δημοσιεύοντας στην επόμενη ανανέωση του περιεχομένου της ηλεκτρονικής εφημερίδας «www.mononews.gr», σε εργάσιμη ημέρα αντίστοιχη των παραπάνω δημοσιεύσεών σας, τα παρατιθέμενα κάτωθι στο αιτητικό κείμενα.

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα για τα ως άνω βαρύτατα αναληθή, προσβλητικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα εις βάρος μου και σας ΚΑΛΩ όπως:

    α) Προβείτε σε ανάκληση και απαλοιφή / διαγραφή τους, καθώς και επανόρθωση της προσβολής που μου προκαλέσατε με δημοσίευση / ανάρτηση, ΑΜΕΣΑ και το αργότερο εντός τριών (3) ωρών από την επίδοση της παρούσας και σε αντίστοιχη θέση προβολής που είχαν τα άνω δημοσιεύματα / αναρτήσεις, αφενός σε επανορθωτικού δημοσιεύματος / ανάρτησης με το αμέσως παρακάτω περιεχόμενο και αφετέρου της παρούσας εξώδικης διαμαρτυρίας μου στο σύνολό της:

    Επανορθωτικό δημοσίευμα / ανάρτηση

    «Όσα δημοσιεύσαμε στα άρθρα – αναρτήσεις της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας / ιστοσελίδας (mononews.gr) με ημερομηνία 25 Φεβρουάριου 2022/ 29 Ιανουάριου 2022/ 19 Ιανουάριου 2022 και 28 Δεκεμβρίου 2021 για το πρόσωπο του κ. Ηλία Αιανού οφείλονται σε εσφαλμένη πληροφόρηση και πλάνη μας. Ως εκ τούτου, προβαίνουμε δια του παρόντος σε ανάκλησή τους εν συνόλω και εκφράζουμε προς τον κ. Ηλία Λιανό τη λύπη και συγνώμη μας για την αναστάτωση που του προκαλέσαμε.»

    β) Παραλείψετε από τούδε και στο εξής οποιαδήποτε αναφορά σε οποιοδήποτε ζήτημα το οποίο αφορά στο πρόσωπό μου και την επαγγελματική μου δραστηριοποίηση.

    ΑΛΛΩΣ, και σε κάθε περίπτωση κατόπιν παρέλευσης της προθεσμίας δέκα (10) ημερών από τη λήψη της παρούσας, που τάσσεται από το ν. 1178/1981, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 37 του ν.4356/2015, σας ΔΗΛΩΝΩ ότι θα προσφύγω άμεσα κατά παντός υπευθύνου αφενός για την αποκατάσταση κάθε ζημίας και βλάβης της προσωπικής και επιχειρηματικής μου υπόληψης, οπουδήποτε αυτή επήλθε ή επέλθει και αφετέρου για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών για κάθε εις βάρος μου παράνομη συμπεριφορά, όπως εκτέθηκε ανωτέρω, ενώπιον των δικαστηρίων και αρχών της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου κατοικώ μόνιμα, και κάθε άλλης αρμόδιας δικαιοδοσίας.

    Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου για την μέχρι σήμερα παράνομη συμπεριφορά σας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ’ αυτούς που απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο αυτής στην έκθεση επίδοσής του.

     

    Η απάντηση μας

    Καταρχήν θα πρέπει να επισημάνουμε στο αναγνωστικό κοινό οτι η  πλήρη ευθύνη της στήλης WISEMAN ανήκει στον ιδιοκτήτη του mononews.gr , δημοσιογράφο Γιώργο Δημητρομανωλάκη.

    Στο εξώδικο του ο κ. Ηλίας Λιανός μας αναφέρει οτι δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για παράνομη πράξη, που εμείς ως mononews.gr δεν έχουμε ποτέ αμφισβητήσει.

    Στην συνέχεια ο κ. Λιανός , απορεί για ποιον λόγο υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το όνομα του και γράφουμε συνέχεια για αυτόν.

    Εμείς πρέπει να του θυμίζουμε ότι σε ολόκληρο τον πλανήτη τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εστίασαν στα Pandora Papers με χιλιάδες ρεπορτάζ.

    Το όνομα του κ. Λιανού, περιλαμβάνεται στα PANDORA PAPERS και το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού είναι μεγάλο καθώς στο εξωτερικό σε αντίθεση με την Ελλάδα η δημοσιότητα είναι τεράστια.

    Το mononews.gr δεν συκοφαντεί κανέναν και πολύ περισσότερο τον κ. Λιανό.

    Όπως ο ίδιος γνωρίζει οι φορολογικές αρχές της χώρας μας “ψάχνουν” την λίστα με τα PANDORA PAPERS.

    Εμείς απλά μεταφέρουμε τις πληροφορίες από τις Ανεξάρτητες Αρχές της Ελλάδος, όπως είναι η ΑΡΧΗ για το Ξέπλυμα και η Εισαγγελία Διαφθοράς.

    Ποτέ δεν κατηγορήσαμε τον κ. Λιανό για οποιαδήποτε  πράξη.

    Όμως  στο εξώδικο που μας απέστειλε ο κ. Λιανός μας αποκαλύπτει μια είδηση.

    Ότι έχει αποστέλλει τις απαντήσεις του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την υπόθεση ΕΛΛΑΚΤΩΡ,  κάτι που εμείς δεν το γνωρίζαμε.



    ΣΧΟΛΙΑ