• Business

    Ηλεκτρονικά σουπερμάρκετ: Προβλέψεις για πενταπλασιασμό πωλήσεων εντός 3ετίας

    • NewsRoom
    Ηλεκτρονικό εμπόριο


    Σημαντικότατη αύξηση των πωλήσεων των ηλεκτρονικών σουπερμάρκετ μέσα στην ερχόμενη τριετία, που μπορεί να φτάσει ακόμη και στο πενταπλάσιο επίπεδο από εκείνο που καταγράφεται σήμερα, προβλέπει το eRetail Audit της Convert Group, που παρακολουθεί και αναλύει τις online αγορές σε πραγματικό χρόνο.

    Με βάση τις προβλέψεις της εταιρείας, το 2018 ο τζίρος των κυριότερων καταστημάτων που δραστηριοποιούνται ήδη στην αγορά αναμένεται να αγγίξει τα 34,5 εκατ. ευρώ, το 2019 τα 63,9 εκατ. ευρώ και το 2020 να υπερβεί τα 111 εκατ. ευρώ.

    Η αύξηση που καταγράφηκε φέτος ήταν της τάξης του 32% σε σχέση με το 2016, με αποτέλεσμα ο τζίρος των βασικών μεγάλων ηλεκτρονικών σουπερμάρκετ, όπως της ΑΒ Βασιλόπουλος, το e-fresh.gr, το yoda.gr, το welovesupermarket.gr, το caremarket.gr να ανέλθει στα 19,5 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον τζίρο 17,5 εκατ. ευρώ πραγματοποίησαν δευτερεύοντες παίκτες της αγοράς, ήτοι καταστήματα από άλλους κλάδους που πωλούν και προϊόντα σουπερμάρκετ.

    Στα 88 ευρώ η μέση αξία του ηλεκτρονικού καλαθιού

    Σύμφωνα με την έρευνα, το μέσο καλάθι αγορών περιέχει  34 προϊόντα, η αξία του ανέρχεται  στα 88 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και οι περισσότερες παραγγελίες γίνονται Τετάρτη και Πέμπτη.

    Τι ψωνίζουμε περισσότερο μέσω Internet;

    Το 51% του φετινού τζίρου αφορά είδη τροφίμων, το 17% καθαριστικά, το 16% προϊόντα καφέ-ποτών-νερού-αναψυκτικών, το 8% προϊόντα παιδικής και βρεφικής φροντίδας ενώ 5% προϊόντα προσωπικής φροντίδας και υγιεινής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Περιζήτητα εν μέσω κρίσης τα «πράσινα» επαγγελματικά ακίνητα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καυκάς: Ενισχύει το στελεχιακό δυναμικό της με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη



    ΣΧΟΛΙΑ