• Business

    Ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ: Τι σχεδιάζει το e-fresh για να μειώσει δραστικά τους χρόνους παράδοσης

    Ζήνα Μαυροειδή, επικεφαλής E-Fresh.gr


    Νέες πρωτοβουλίες για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση αναλαμβάνει το e-fresh.

    Η εταιρεία, η οποία είναι από τα κορυφαία ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ της χώρας αποφάσισε να μισθώσει μια επιπλέον αποθήκη, την τρίτη κατά σειρά, η οποία αναμένεται να διευρύνει τις δυνατότητες της για καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

    Εκτιμάται πως οι χρόνοι παράδοσης θα μειωθούν δραστικά σε περίπου επτά μέρες, από περίπου δυόμιση εβδομάδες που είναι σήμερα. Η νέα αποθήκη, η οποία καταλαμβάνει χώρο 2.000 τμ. βρίσκεται στην περιοχή των Αχαρνών και θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα.

    Η επικεφαλής του efresh.gr, Ζήνα Μαυροειδή μιλώντας στο mononews.gr αναφέρει πως με την παραπάνω κίνηση ενισχύονται σημαντικά οι υποδομές της εταιρείας σε μια εποχή που το ηλεκτρονικό εμπόριο δέχεται υπερβολικά μεγάλο αριθμό παραγγελιών και τονίζει ότι θα συμβάλει στην αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των καταναλωτών. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως σχεδιάζεται η ένταξη μιας καινοτόμας υπηρεσίας που θα δώσει περισσότερες δυνατότητες στους πελάτες και θα βελτιώσει την αγοραστική εμπειρία.

    Η κα Μαυροειδή σημειώνει πως η ζήτηση για αγορές μέσω ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ παραμένει ισχυρή, ωστόσο επισημαίνει έχει υποχωρήσει ελαφρώς ο ρυθμός των παραγγελιών εξαιτίας του μεγάλου χρόνου παράδοσης. Ένας παράγοντας που αποτρέπει κάποιους να παραμείνουν στο κανάλι και τους οδηγεί στο φυσικό κατάστημα. Πιο καθαρή εικόνα εκτιμάται πως θα υπάρχει αφού αποκατασταθούν τα προβλήματα στους χρόνους παράδοσης και επιστρέψουν στα κανονικά επίπεδα.

    Υπενθυμίζεται πως το e-fresh.gr προχώρησε πρόσφατα σε προσλήψεις προσωπικού και αύξησε τις βάρδιες ενώ έχει προχωρήσει και σε εσωτερικές μετακινήσεις εργαζομένων για να καλυφθούν τα κενά.

    Κληθείσα να σχολιάσει τη συνεργασία που συνάπτουν τα μεγάλα σούπερ μάρκετ με εταιρείες ταχυμεταφορών για τη διανομή προϊόντων, και την κατ’ οίκον παράδοση των παραγγελιών δεν κρύβει τον προβληματισμό της αλλά και τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την χρήση ταξί για την μεταφορά προϊόντων στο σπίτι, σημειώνοντας πως πρώτα απ’ όλα κανείς δεν γνωρίζει εάν τα συγκεκριμένα οχήματα είναι υγειονομικά ελεγμένα, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν τρόφιμα, σε μια εποχή που η προστασία της δημόσιας υγείας προέχει.

    «Χρειάζεται συγκεκριμένη άδεια για να μεταφέρεις τρόφιμα. Δεν είναι απλό. Πέρα απ’ ότι τα οχήματά μας πληρούν τις προϋποθέσεις και διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες, έχουμε εκπαιδεύσει και τους οδηγούς για να μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα», σημειώνει χαρακτηριστικά ενώ αναρωτιέται πως θα μεταφερθούν τα κατεψυγμένα προϊόντα και τα προϊόντα ψυγεία από οχήματα που δεν διαθέτουν ψύξη. Για να συμπληρώσει: «Πρέπει να είναι όλα κλειστά κατά την μεταφορά τους ακόμη και τα ξηρά φορτία».



    ΣΧΟΛΙΑ