• Business

    BYD: Αύξηση εσόδων στο τρίμηνο

    • NewsRoom
    Wang Chuanfu, Ιδρυτής BYD

    Wang Chuanfu, Ιδρυτής BYD


    Ισχυρή άνοδο άνω του 5% καταγράφουυν οι μετοχές της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας BYD, οι οποίες είναι εισηγμένες στην Κίνα, μια ημέρα μετά την καταγραφή μίας εντυπωσιακής ανόδου κερδών, που καταγράφηκε στο α’ εξάμηνο.

    Χάρη στις παραδόσεις ρεκόρ, η κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημείωσε τη Δευτέρα άνοδο 204,68% στα καθαρά κέρδη για το α’ εξάμηνο του έτους, δηλαδή καθαρά κέρδη 10,95 δισεκατομμυρίων γιουάν (1,50 δισεκατομμύρια δολάρια) την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου, σε σύγκριση με 3,59 δισεκατομμύρια γιουάν ένα χρόνο νωρίτερα.

    Τα έσοδα το α’ εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 72,72%, σε σύγκριση με το α’ εξάμηνο του 2022.

    Οι εισηγμένες μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Χονγκ-Κονγκ σημείωσαν άνοδο 5,6%, ενώ οι μετοχές στο Σεντζέν, αυξήθηκαν έως και 4,75% σήμερα Τρίτη.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, οι ισχυροί αριθμοί οφείλονται κυρίως στην ταχεία ανάπτυξη στον κλάδο των νέων ενεργειακών οχημάτων.

    «Σε σχέση με τα νούμερα της BYD, σαφώς η ανάπτυξη της πρώτης γραμμής ήταν πολύ ισχυρή, αλλά είμαστε ακόμη πιο εντυπωσιασμένοι από τα περιθώρια της.

    Το μεικτό περιθώριο της BYD το α’ εξάμηνο ήταν στο 18%, ενώ ανταγωνίζεται πια ξεκάθαρα την αμερικανική Tesla», τονίζει ο Jiong Shao, αναλυτής τεχνολογίας της Barclays για την Κίνα.

    Η κορυφαία σε πωλήσεις μάρκα αυτοκινήτων της Κίνας δημοσίευσε τα καλύτερα τριμηνιαία αποτελέσματα πωλήσεών της.

    Οι πωλήσεις επιβατικών οχημάτων νέας ενέργειας το β’ τρίμηνο έφτασαν τις 700.244 μονάδες, αυξημένες κατά περίπου 98% από έτος σε έτος, σύμφωνα με την εταιρεία.

    Συγκριτικά, ο αντίπαλος της των ΗΠΑ, Tesla, ανέφερε παραδόσεις 466.140 οχημάτων παγκοσμίως για το β’ τρίμηνο.

    Σημειώνεται ότι η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο σε πωλήσεις και παραγωγή.

    Αποτελεί επίσης τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο και βασικό μοχλό στην ώθηση προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

    Πηγή: CNBC

    Διαβάστε επίσης: 

    Έλον Μασκ: Στο εδώλιο η Tesla για το σύστημα Autopilot

    Tesla: Μειώνει ξανά τιμές στην Κίνα – Ενισχύεται ο ανταγωνισμός

    Θάνος Λιάγκος: Ο ΟΛΘ επεκτείνει τις υπηρεσίες συνδυασμένων μεταφορών στα Σκόπια



    ΣΧΟΛΙΑ