• Business

    Οικογένεια Λασκαρίδη: Τα νέα σχέδια της Lavinia Corp στην αγορά ξηρού φορτίου

    Πάνος Λασκαρίδης Laskaridis Shipping ναυτιλία

    Πάνος Λασκαρίδης, διευθύνων σύμβουλος της Laskaridis Shipping


    Mία νέα κίνηση στην αγορά ξηρού φορτίου δρομολογεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η ναυτιλιακή Lavinia Corp, συμφερόντων της οικογένειας Λασκαρίδη.

    Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι o Πάνος και ο Θανάσης Λασκαρίδης βρίσκονται σε συζητήσεις για την εξαγορά του πλοίου New Dalian, χωρητικότητας 180,400 dwt και κατασκευής 2010, ωστόσο, η συμφωνία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

    Πρόκειται για φορτηγό πλοίο capesize, το οποίο ανήκει στην κινεζική Cosco Shipping Corp. και όπως επισημαίνει το tradewinds, με βάση με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα αλλάξει χέρια σε τιμή λίγο χαμηλότερη από τα 27 εκατ. δολ.

    Τα δεδομένα αυτά αποτυπώνουν την ανοδική πορεία των τιμών στα πλοία capesize κατά τη διάρκεια του έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, μεσίτες υποστήριζαν ότι το New Dalian πουλήθηκε σε Έλληνες αγοράστές σε τιμή κάτω των 24 εκατ. δολ., ωστόσο, η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε.

    Η ναυτιλιακή Lavinia Corp πραγματοποιεί κινήσεις διεύρυνσης του στόλου της ενώ παράλληλα σπεύδει να απαλλαγεί από τα παλαιότερης ηλικίας πλοία, τα οποία αποτελούσαν στο παρελθόν τη ραχοκοκαλιά των δραστηριοτήτων της.

    Στην παρούσα φάση διαθέτει στόλο με 40 φορτηγά πλοία, όπως αναφέρει στη ιστοσελίδα της, συμπεριλαμβανομένων και έξι newcastlemaxes.

    Yπενθυμίζεται ότι οι εφοπλιστές Πάνος και Θανάσης Λασκαρίδης είχαν παραγγείλει το 2017 τέσσερα νεότευκτα kamsarmax στα ναυπηγεία Penglai Zhongbai Jinglu, στην Κίνα, αξίας άνω των 100 εκατ. δολ. Τα πλοία, χωρητικότητας 81,600-dwt, αναμένεται να παραλάβει στο 2019 και το 2020.

    Παράλληλα, το καλοκαίρι οι γνωστοί πλοιοκτήτες έστειλαν στα διαλυτήρια δύο πλοία, το χωρητικότητας 8,900-dwt Frio Athens (κατασκευής 1988) και το χωρητικότητας 6,500-dwt Frio Antarctic (κατασκευής  1988).

    Πάνος Λασκαρίδης Laskaridis Shipping
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου “Thisseas” της Laskaridis Shipping είναι χωρητικότητας 75.200-dwt και κατασκευής του έτους 2012

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι αδελφοί Στεφάνου ξαναχτυπούν: Τρίτο capesize για την Sea Gate Navigation!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της Aegean Marine. Το νέο στέλεχος της εταιρίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ελληνική ναυτιλιακή τέθηκε σε εκκαθάριση. Όλες οι λεπτομέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ