• Business

    Οικογένεια Κουτσολιούτσου: Χρέωνε την Folli με 35.000 ευρώ τον μήνα και μετά το σκάνδαλο (!)

    • Contributor
    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Στον απόηχο των νέων αποκαλύψεων της QCM για την ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Akazoo που είναι εισηγμένη στον NASDAQ και ασχολείται με την μετάδοση (streaming) μουσικής, το σκάνδαλο της Folli Follie επιστρέφει για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο.

    Πέρα από την αδικαιολόγητα μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην απονομή της Δικαιοσύνης, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η προκλητική συμπεριφορά της οικογένειας Κουτσολιούτσου, η οποία φέρεται να ενορχήστρωσε την τεράστιων διαστάσεων οικονομική απάτη σε βάρος μετόχων και πιστωτών της εταιρείας. Κάποιοι μάλιστα μιλούν για «καντάρια απύθμενου θράσους» που δεν γνωρίζει όρια.

    Πως αλλιώς, λένε, να χαρακτηρίσει κανείς την αντίδραση της «Αγίας οικογένειας» στην απόφαση της νέας διοίκησης να βάλει τέλος στις πλούσιες παροχές που απολάμβανε σε βάρος της εταιρείας, από το προσωπικό ασφαλείας μέχρι τα πολυτελή αυτοκίνητα. «Αντί να σκύψουν το κεφάλι και να παραχωρήσουν χωρίς δεύτερη κουβέντα τα προνόμια επέλεξε να στείλει εξώδικες επιστολές, ζητώντας πίσω τα κεκτημένα που εξασφάλιζαν μια εξαιρετικά άνετη ζωή, με τα χρήματα της εταιρείας», σημειώνουν σκωπτικά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, διοίκηση της Folli Follie και οικογένεια Κουτσολιούτσου έχουν ανταλλάξει περισσότερες από 12 (!) επιστολές για το ζήτημα των παροχών που στοίχιζαν περίπου 35.000 ευρώ κάθε μήνα στην εταιρεία. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για μιας εταιρεία που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και δίνει μάχη για να αντλήσει έσοδα.

    Συγκεκριμένα, η εταιρεία διέκοψε τη μισθοδοσία 13 εργαζομένων που απασχολούνταν με διάφορα καθήκοντα στην κατοικία του Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, μεταξύ των οποίων ένας σεφ, ένας οδηγός, ένας κηπουρός και κάποιοι άνδρες για προσωπική φρουρά. Κάποιοι εκ των οποίων είχαν και παροχές όπως πληρωμή λογαριασμών τηλεφωνίας, καυσίμων, e-pass, κα.

    Επιπρόσθετα, τα μέλη της οικογένειας ενημερώθηκαν ότι σταματάνε όλες οι παροχές που αφορούσαν αγορές για βενζίνη, λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων, κα. ενώ τους ζητήθηκε να αδειάσουν τα γραφεία τους που βρίσκονταν στον τρίτο όροφο στην έδρα της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο, και πως από εδώ και στο εξής μπορούν να επισκέπτονται την εταιρεία εφόσον έχουν κανονίσει κάποιο ραντεβού και έχει δοθεί η σχετική έγκριση. Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώθηκαν και οι φύλακες στην είσοδο των κεντρικών γραφείων ότι δεν επιτρέπεται πλέον η είσοδος στα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

    «Επέστρεψαν τρία οχήματα»

    Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της αγοράς η διαδικασία αναζήτησης των 16 οχημάτων, -μερικά εκ των οποίων είναι πολυτελή και μεγάλης αξίας- που ανήκουν στην εταιρεία και χρησιμοποιούσε η οικογένεια των βασικών μετόχων.

    Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει ανακτήσει τρία οχήματα και συνεχίζει για την επιστροφή και των υπολοίπων, ανάμεσα στα οποία είναι δυο jaguar 6.000 και 4.000 κ.εκ. αντίστοιχα, μια BMW 740, δυο Land Rover, μιας Mercedes, ένα τζιπ Cevrolet.

    Η στάση της οικογένειας έρχεται σε μια στιγμή που το διοικητικό συμβούλιο και οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη να κρατηθεί όρθια η πολύπαθη εταιρεία και μπορέσει να συνεχίσει, έστω και με μικρότερο σχήμα. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει αξιοποιήσει τις κυβερνητικές ρυθμίσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων, εντάσσοντας ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής σύμβασης ενώ οικειοθελώς εντάχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Σάμιος, και τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.

    Επιπρόσθετα, μετά το αναγκαστικό κλείσιμο των καταστημάτων που έφερναν τα περισσότερα έσοδα έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στις ηλεκτρονικές πωλήσεις, οι οποίες σε κάποιες κατηγορίες παρουσιάζουν αύξηση από 38% έως 106%. Ωστόσο, δεν είναι αρκετές καθώς εξακολουθούν να συνεισφέρουν ένα μικρό μέρος των συνολικών πωλήσεων.



    ΣΧΟΛΙΑ