• Business

    Ιδού ο υποψήφιος μνηστήρας για το «φιλέτο» των Γουρνών: Σχέδια για εμπορικό κέντρο-lux κατάλυμα

    • NewsRoom
    Δημήτρης Ανδριόπουλος - Dimand - Μινιόν

    Δημήτρης Ανδριόπουλος, επικεφαλής Dimand


    Σε πόλο έλξης για υποψήφιους επενδυτές φαίνεται πως μετατρέπεται το φιλέτο της πρώην αμερικανικής βάση των Γουρνών στην Κρήτη.

    Οι υποψήφιοι αναμένουν την προκήρυξη του νέου διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς ο πρώτος κηρύχθηκε άγονος και ήδη ένας μεγάλος επενδυτής επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον για την αξιοποίησή του.

    Στο πλάνο έχει τεθεί η ανάπτυξης τουριστικών και εμπορικών δραστηριοτήτων, ακόμη και η δημιουργία καζίνο. Έτσι, στο παιχνίδι της διαγωνιστικής διαδικασίας φαίνεται πως μπαίνει ενεργά ένας ισχυρός παίκτης, και συγκεκριμένα η Dimand Real Estate, η οποία πρόσφατα ανακοινώθηκε πως ενισχύεται σημαντικά μέσω της HIG.

    Ο επικεφαλής της Dimand Real Estate, Δημήτρης Ανδριόπουλος εκδήλωσε ενδιαφέρον για το “φιλέτο” των Γουρνών, ο οποίος μιλώντας στην Καθημερινή σκιαγράφησε τις Γούρνες ως “κορωνίδα” των επόμενων επενδυτικών κινήσεών του.

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ και με βάση τα όσα προβλέπει η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, θα αξιοποιηθούν μέσω ιδιωτών περίπου 350 στρέμματα από τα περίπου 708 στρέμματα της έκτασης που κάλυπτε η πρώην αμερικανική Βάση.

    Σε ένα τμήμα του ακινήτου, περίπου 30 στρεμμάτων, θα αναπτυχθούν εμπορικές χρήσεις (προβλέπεται ακόμη και μικρό εμπορικό κέντρο), ενώ στην έκταση περίπου 320 στρεμμάτων που “βλέπει” στη θάλασσα θα αναπτυχθεί σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, με ξενοδοχείο πέντε αστέρων και περί τις 80 παραθεριστικές κατοικίες. Θα αναπτυχθεί, επίσης, και ξενοδοχειακή μαρίνα (τουριστικό καταφύγιο σκαφών).



    ΣΧΟΛΙΑ