• Business

    Οι δικηγορικές εταιρείες πίσω από deals που αλλάζουν την αγορά

    Γιώργος Μπερσής (Managing Partner Potamitis-Vekris), Κατερίνα Καρατζά (Managing Partner Karatzas & Partners), Νίκος Κορίτσας (Μanaging Partner Kouutalidis Law Firm)


    Σημαντική αποδεικνύεται η συνδρομή των μεγάλων δικηγορικών εταιρειών πίσω από deals που φέρνουν αλλαγές στην αγορά. Μεγάλοι παίκτες στον δικηγορικό χώρο όπως οι Ποταμίτης-Βεκρής, Καρατζάς, και Κουταλίδης  ανακοίνωσαν μέσα στον Φεβρουάριο συνεργασίες που αφορούσαν μεταξύ άλλων τη διαγωνιστική διαδικασία για τη ΛΑΡΚΟ, το project Skyline της Alpha Bank και την αναχρηματοδότηση του χρέους της REDS του Ομίλου Ελλάκτωρ για την αγορά ακινήτου από το ΤΑΙΠΕΔ στην πρώην αμερικανική βάση της Κρήτης.

    O διαγωνισμός για τη ΛΑΡΚΟ

    Συμβουλευτικά προς τον μειοδότη για την διαγωνιστική διαδικασία που αφορούσε τη ΛΑΡΚΟ εργάστηκε η δικηγορική εταιρεία Ποταμίτης-Βεκρής κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας από το Ελληνικό Δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ.

    «Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, η ΛΑΡΚΟ παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σιδηρονικελίου στον κόσμο και οι επικείμενες συναλλαγές είναι κρίσιμες για τη βιώσιμη αναζωογόνηση της παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ελλάδα», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

     Επικεφαλής της ομάδας ήταν ο partner Θεολόγος Μίντζας και συμμετείχαν οι senior associates Αλεξία Τζούνη, Δήμητρα Ραχούτη, Νικόλαος Συγκρίδης, καθώς και οι associates Ηλιάνα Νικολαΐδη, Αναστασία Μπόλαρη, Ιωάννα Κεφαλονίτη και Κωνσταντίνα Μαρκομιχάλη.

    Το projecr Skyline

    Σε ένα από τα πιο πρόσφατα project στον χώρο του real estate συμμετείχε η δικηγορική εταιρεία «Καρατζά» ως σύμβουλος της Alpha Bank. Η συναλλαγή για το Project Skyline, ύψους 438 εκατ. ευρώ αφορά σε 570 ακίνητα τα οποία θα περάσουν στη Skyline, εταιρεία στην οποία η Alpha Bank συμμετέχει με 35% και οι νέοι μέτοχοι με 65%. Η Dimand έχει το πλειοψηφικό ποσοστό της κοινοπραξίας που προτιμητέος επενδυτής τον Ιούλιο, συγκεκριμένα το 75% και η Premia Properties συμμετέχει με 25%, ενώ η EBRD θα εισέλθει στο σχήμα αργότερα, όταν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών.

    «Ο ορίζοντας της ελληνικής αγοράς ακινήτων αλλάζει και είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτή που θεωρείται η μεγαλύτερη ανοιχτή συναλλαγή χαρτοφυλακίου ακινήτων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

    Το deal για το «Μικρό Ελληνικό»

    Με τη συμβολή της δικηγορικής εταιρείας «Κουταλίδης» πραγματοποιήθηκε η αναχρηματοδότηση του χρέους της REDS, του Ομίλου Ελλάκτωρ για την αγορά ακινήτου από το ΤΑΙΠΕΔ στην πρώην αμερικανική βάση της Κρήτης.

    Οι υπογραφές έπεσαν πριν λίγες ημέρες, με τη δικηγορική εταιρεία να λειτουργεί συμβουλευτικά προς την Εθνική Τράπεζα η οποία προχώρησε στην έκδοση ομολογιακού δανείου 71 εκατ. ευρώ. στην εταιρεία «ΓΥΑΛΟΥ Εμπορική και Τουριστική Μονοπρόσωπη ΑΕ» θυγατρική της Reds.

    Το έργο της ανάπλασης έχει ήδη συγκεντρώσει ενδιαφέρον από επενδυτές για την εκμετάλλευση του καζίνο και του ξενοδοχείου αποκαλείται και ως το «μικρό Ελληνικό».

    Επικεφαλής της νομικής ομάδας ήταν η  Έφη Παπουτσή.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιώργος Μπερσής (Ποταμίτης-Βεκρής): Πώς ενισχύουμε την ομάδα μας-Σε ποιους τομείς βλέπουμε ανάπτυξη



    ΣΧΟΛΙΑ