• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η Volkswagen ορθώνει ανάστημα στην Tesla

    • Bloomberg


    Σύμβαση για την προμήθεια μπαταριών αξίας 20 δισ. ευρώ εξασφάλισε η Volkswagen, προκειμένου να υποστηρίξει το επιθετικό άνοιγμά της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα επόμενα χρόνια. Η κίνηση αυτή, όμως, αναμένεται να ασκήσει σημαντική πίεση στην Tesla, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την παραγωγή του Model 3.

    Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη σχεδιάζει, μέχρι το τέλος του 2022, να έχει εξοπλίσει 16 εργοστάσια για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, από τρία που έχει σήμερα, όπως ανακοινώθηκε από την ίδια την Volkswagen. Και για να επιτύχει τον στόχο της, να φτάσει να παράγει έως και 3 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως μέχρι το 2025, σημαντικό ρόλο παίζουν τα deals που έχει κλείσει με προμηθευτές μπαταριών στην Ευρώπη και την Κίνα.

    Έχοντας εξασφαλίσει τις δύο μεγαλύτερες αγορές της, πολύ σύντομα θα ακολουθήσει και μία αντίστοιχη συμφωνία για τη Βόρεια Αμερική, ανακοίνωσε η Volkswagen. Συνολικά, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει πει ότι σχεδιάζει να αγοράσει μπαταρίες αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ. Άλλωστε, από την επόμενη χρονιά, ο όμιλος της VW, ο οποίος περιλαμβάνει συνολικά 12 σήματα, θα λανσάρει στην αγορά ένα νέο ηλεκτρικό όχημα «ουσιαστικά κάθε μήνα», ανέφερε ο CEO Matthias Mueller.

    «Έτσι σκοπεύουμε να διαθέσουμε στην αγορά τον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κ. Λάσκαρης: Ο άνθρωπος που βοήθησε να έλθει η Tesla στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό: Η Tesla στήνει HUB στην Ελλάδα. Όλες οι λεπτομέρειες 



    ΣΧΟΛΙΑ