• Business

    Η SEC θα ελέγξει τη Robinhood για τα κρυπτογραφημένα tokens της – Τι απαντά η εταιρεία

    Vlad Tenev, CEO Robinhood

    Vlad Tenev, CEO Robinhood


    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) προειδοποίησε την Robinhood Markets  ότι βρίσκεται υπό έλεγχο σχετικά με την επιχείρηση κρυπτογράφησης.

    Η Robinhood, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το η SEC έστειλε στην εταιρεία μια λεγόμενη «ειδοποίηση Wells», υποδεικνύοντας ότι έκανε μια αρχική απόφαση να προτείνει «μέτρα επιβολής». Οι μετοχές της εταιρείας ξεκίνησαν στο -2% στο άνοιγμα της Wall Street, ωστόσο σύντομα πέρασαν σε θετικό έδαφος, κινούμενες πλέον στο +2%.

    Η εταιρεία θα έχει την ευκαιρία να απαντήσει στους ισχυρισμούς της SEC προτού η ρυθμιστική αρχή προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. Μερικές φορές, η απάντηση πείθει την SEC να υποχωρήσει. Εάν όχι, τότε η ρυθμιστική αρχή μπορεί στη συνέχεια να μηνύσει ή να συμβιβαστεί με την Robinhood για να επιλύσει την έρευνα.

    Ο επικεφαλής του νομικού τμήματος της Robinhood, Dan Gallagher, δήλωσε ότι η εταιρεία ήταν «απογοητευμένη» από την κίνηση και ότι οι αξιωματούχοι της «πιστεύουν ακράδαντα ότι τα περιουσιακά στοιχεία που αναφέρονται στην πλατφόρμα μας δεν χαρακτηρίζονται “securities». Η SEC, η δικαιοδοσία της οποίας καλύπτει περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται “securities”, αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Η SEC υπό τον πρόεδρο Gary Gensler υποστήριξε ότι τα περισσότερα κρυπτογραφημένα tokens της Robinhood υπόκεινται στους κανόνες της SEC και ότι οι πλατφόρμες στις οποίες διαπραγματεύονται θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένες στην υπηρεσία. Η SEC έχει ασκήσει υποθέσεις εναντίον άλλων μεσιτών κρυπτογράφησης υψηλού προφίλ και πλατφορμών συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της Coinbase Global.

    Η Robinhood είχε αποκαλύψει προηγουμένως ότι έλαβε μια κλήτευση για έρευνα σε σχέση με τις καταχωρίσεις κρυπτονομισμάτων και την επιμέλειά της, μεταξύ άλλων θεμάτων.

    Για να αποφασίσει εάν ένα περιουσιακό στοιχείο καλύπτεται από τους κανόνες της για τις κινητές αξίες, η SEC βασίζεται σε έναν έλεγχο, που πρωτοπαρουσιάστηκε σε μια υπόθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του 1946. Οι υποστηρικτές των Crypto λένε ότι πολλά ψηφιακά στοιχεία δεν πληρούν αυτό το πρότυπο και ότι η SEC θα πρέπει να παράσχει αναθεωρημένους κανόνες για να ληφθούν υπόψη τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων.

    Διαβάστε επίσης

    Γερμανία: Το CDU είναι έτοιμο να κυβερνήσει, δήλωσε ο αρχηγός του

    Γαλλία: Το Παρίσι επαναλαμβάνει τη “σθεναρή αντίθεσή” του σε μια ισραηλινή επίθεση στη Ράφα

    Berkshire: Πούλησε ολόκληρη τη συμμετοχή της στην Paramount – Ανέλαβε την ευθύνη για την «χασούρα» ο Μπάφετ



    ΣΧΟΛΙΑ