• Business

    Berkshire: Πούλησε ολόκληρη τη συμμετοχή της στην Paramount – Ανέλαβε την ευθύνη για την «χασούρα» ο Μπάφετ

    Warren Buffett

    Warren Buffett


    Ο Γουόρεν Μπάφετ ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για την αποτυχημένη επένδυση της Berkshire Hathaway στην Paramount Global, η οποία, όπως ανέφερε κατά τη συνάντηση του Σαββάτου, έκανε την εταιρεία να χάσει «αρκετά χρήματα».

    «Ήμουν 100% υπεύθυνος για την απόφαση της Paramount», ανέφερε ο Γουόρεν Μπάφετ. «Ήταν 100% δική μου απόφαση. Τα πουλήσαμε όλα και χάσαμε αρκετά χρήματα».

    Η Berkshire πούλησε περίπου το ένα τρίτο του μεριδίου της στην εταιρεία ψυχαγωγίας κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τις τελευταίες καταθέσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Την περασμένη Πέμπτη, η Sony Pictures και η Apollo Global Management υπέβαλαν μια προσφορά 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά για την Paramount Global.

    Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Paramount, Bob Bakish, παραιτήθηκε εν μέσω διαφωνιών με την μεγαλομέτοχο Shari Redstone σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για μια συγχώνευση της εταιρείας με τη Skydance Media. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters , αυτές οι συνομιλίες φέρεται να είναι απίθανο να παραταθούν μετά το κλείσιμο του παραθύρου της αποκλειστικότητας.

    Οι μετοχές της Paramount έχουν υποχωρήσει πάνω από 12% μέχρι στιγμής το 2024.

    Διαβάστε επίσης

    Warren Buffett: Βλέπει «ανεξερεύνητες» ευκαιρίες στην Ινδία για τους μελλοντικούς ηγέτες της Berkshire

    Berkshire Hathaway: Ρευστότητα ρεκόρ στα 188,99 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο

    Γουόρεν Μπάφετ: Οι φόροι στις ΗΠΑ είναι πιθανό να αυξηθούν για να περιοριστεί το ομοσπονδιακό έλλειμμα



    ΣΧΟΛΙΑ