• Business

    Η Safe Bulkers του Πόλυ Β. Χατζηιωάννου πουλά φορτηγό πλοίο έναντι 22,5 εκατ. δολαρίων

    Ο εφοπλιστής Πόλυς Β. Χατζηιωάννου

    Ο εφοπλιστής Πόλυς Β. Χατζηιωάννου


    Η Safe Bulkers, του εφοπλιστή Πόλυ Β. Χατζηιωάννου, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, πουλά το πλοίο panamax Efrossini, κατασκευής 2012, έναντι 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Το ιαπωνικής κατασκευής πλοίο θα παραδοθεί σε άγνωστο ιδιοκτήτη τον προσεχή Ιούνιο και θα ναυλωθεί αμέσως για δέκα έως δεκατέσσερις μήνες με 16.050 δολάρια την ημέρα.

    Η εταιρεία με έδρα το Μονακό υπέγραψε επίσης πρόσφατα συμφωνία για την ναυπήγηση ενός kamsarmax, το οποίο θα παραδοθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2025.

    Ο πρόεδρος της Safe Bulkers, Λουκάς Μπαρμπαρής, τόνισε ότι η τελευταία κίνηση ήταν μέρος της στρατηγικής της εταιρείας «να πουλήσει επιλεκτικά σχετικά παλαιότερη χωρητικότητα και σταδιακά να την αντικαταστήσει με νέες κατασκευές τελευταίας τεχνολογίας», με στόχο τη βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσης και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

    Η Safe Bulkers, διαθέτει σήμερα στόλο 44 πλοίων, αποτελούμενο από 12 panamax, επτά kamsarmax, 17 post-panamax και οκτώ πλοία capesize μέσης ηλικίας 10,3 ετών και εννέα νεότευκτα που θα παραδοθούν μεταξύ 2023 και 2025.

    Διαβάστε επίσης

    Αγόρασε ένα kamsarmax η Safe Bulkers του Πόλυ Β. Χατζηιωάννου και έφτασε τα 44 πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ