• Business

    Η Ryanair και πάλι στον αέρα: Οι πτήσεις που επανεκκινούν και οι ειδικές προϋποθέσεις που θα ισχύουν

    Ο Μάικλ Ο’Λίρι, CEO της Ο επικεφαλής της Ryanair


    Τι αλλάζει από την 1η Ιουλίου

    Η 1η Ιουλίου τέθηκε ως η καθοριστική ημερομηνία σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα για την Ryanair, η οποία, την ημέρα εκείνη θα επανεκκινήσει το 40% των συνολικών πτήσεών της.

    Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, την 1η Ιουλίου θα επιστρέψει σε λειτουργία το 40% από τις προγραμματισμένες πτήσεις της Ryanair, με προσωπικό και επιβάτες, ωστόσο, να τηρούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

    Πιο αναλυτικά, όπως επεσήμανε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, τόσο οι επιβάτες της πτήσης, όσο και το πλήρωμα θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης.

    Επιπλέον, το πλήρωμα καμπίνας, φορώντας μάσκες προσώπου, θα πραγματοποιεί πωλήσεις εν πτήσει μόνο με ανέπαφες πληρωμές, ενώ δεν θα επιτρέπεται στους επιβάτες να σχηματίζουν ουρά έξω από την τουαλέτα.

    Η ιρλανδική αεροπορική χαμηλού κόστους σημείωσε επίσης πως όλοι οι επιβάτες θα είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν έγγραφα με τη διάρκεια της διαμονής τους στην χώρα επίσκεψης, λεπτομέρειες για το χώρο διαμονής, τα οποία θα παρέχονται στις ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να χαρτογραφούν τα μέτρα καραντίνας.

    Ο επικεφαλής της διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού της Ryanair, Έντι Ουίλσον δήλωσε σχετικά: «Μετά από 4 μήνες, είναι καιρός να πάμε ξανά στην Ευρώπη, ώστε να μπορούμε να ενώσουμε ξανά φίλους και οικογένειες, να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να επιστρέψουν στη δουλειά τους και να επανεκκινήσουν την ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία, η οποία προσφέρει εκατομμύρια θέσεις εργασίας».

    Σημειώνεται ότι, μέχρι το τέλος του Ιουνίου, η Ryanair θα συνεχίσει να έχει 30 πτήσεις την ημέρα, ενώ από 1η Ιουλίου θα ξεκινήσει 1.000 πτήσεις την ημέρα.



    ΣΧΟΛΙΑ