• Business

    Η πλήρης καταστροφή: Στο 12% τα έσοδα των μεγάλων ξενοδοχείων

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Γρηγόρης Τάσσιος πρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων


    Οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και τα πολυτελή resorts, από την Κρήτη μέχρι την Χαλκιδική, έχουν γονατίσει λόγω covid-19 σε επίπεδο εσόδων. Τα οποία κυμαίνονται από το 12% μέχρι το 15%, υπολείπονται δηλαδή σημαντικά από το να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα.

    Καταβαραθρωμένες είναι και οι πληρότητες με τον Ιούλιο να εμφανίζει μέση πληρότητα  στο 25%.

    Και οι τουρίστες εξακολουθούν να είναι λίγοι.

    Η παρτίδα λοιπόν 2020 έχει χαθεί. Το θέμα είναι να γίνουν οι σωστές κινήσεις και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα –μέτρα που έχουν να κάνουν με τον χαρακτηρισμό της Ελλάδας ως ασφαλούς χώρας-, ώστε να μην χαθεί και το 2021.

    Οι πληρότητες του Ιουλίου δεν είναι βιώσιμες και φυσικά δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, λένε χαρακτηριστικά στο mononews.gr επιχεiρηματίες τουρισμού που δραστηριοποιούνται σε δημοφιλείς προορισμούς.

    Οι κρατήσεις του Αυγούστου πάνε μέρα με τη μέρα και σε γενικές γραμμές, καθώς η  ζήτηση από το εξωτερικό είναι υποτονική, η κίνηση θα εξαρτηθεί από τους Έλληνες τουρίστες, που επίσης είναι επιφυλακτικοί στο να ταξιδέψουν.

    Οι πληρότητες στις πτήσεις «παίζουν» στο 70%, ενώ η συχνότητα τους καμία σχέση δεν έχει με το παρελθόν.

    «Το δεύτερο κύμα της πανδημίας μάλλον  ήρθε νωρίτερα» λένε ξενοδόχοι και σημειώνουν πως η κίνηση από τις μεγάλες δεξαμενές τουριστών όπως είναι η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία είναι χαμηλή, ενώ η αγορά των ΗΠΑ όπως και της Ρωσίας παραμένουν κλειστές.

    Οι ελπίδες λοιπόν που είχαν εκφραστεί αρχικά για έναν καλό Αύγουστο, σβήνουν, μαζί με τις προσδοκίες για μία –έστω και μικρή- τόνωση των τουριστικών εσόδων.

    Πλέον κορυφαίοι τουριστικοί παράγοντες που έκαναν λόγο για έσοδα 5 με 6 δις ευρώ φέτος, τώρα αναθεωρούν κατεβάζοντας τον πήχη, χωρίς να διακινδυνεύουν την όποια πρόβλεψη.

    Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο mononews.gr, σημειώνει πως το «κλίμα είναι φοβικό, και στους ξένους τουρίστες και στους Έλληνες». Επιπλέον τονίζει πως οι Έλληνες δεν έχουν χρήματα να κάνουν διακοπές…

    Δραματική είναι η κατάσταση και στη Βόρειο Ελλάδα καθώς η έξαρση της πανδημίας σε χώρες των Βαλκανίων, οδηγεί πολλά ξενοδοχεία να κατεβάσουν ρολά από τώρα ελλείψει τουριστών.

    Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα μεγάλα resorts καθώς αυτό το καλοκαίρι όσοι παίρνουν την μεγάλη απόφαση να ταξιδέψουν προτιμούν μικρότερης δυναμικότητας καταλύματα, καθώς είναι λιγότερο εκτεθειμένα σε συνωστισμό πελατών….



    ΣΧΟΛΙΑ