• Business

    Η πετρελαιοπαραγωγός Νορβηγία καταργεί όλα τα αυτοκίνητα με καύσιμο βενζίνη ή diesel

    • NewsRoom


    Και ενώ το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών εξακολουθεί να ψάχνει απαντήσεις στο ερώτημα κατά πόσο η αλλαγή του κλίματος είναι πραγματική, ηγέτες από τέσσερα πολιτικά κόμματα της Νορβηγίας έχουν φθάσει σε προκαταρκτική συμφωνία για τον τερματισμό της εξάρτησης της χώρας από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα.

    Η Νορβηγία ετοιμάζει ένα νομοσχέδιο που θα απαγορεύει ουσιαστικά την πώληση των μη ηλεκτρικών οχημάτων, το οποίο δρομολογείται να εφαρμοστεί το 2025. Μέχρι τότε στους νορβηγικούς δρόμους θα κυκλοφορούν κανονικά τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.

    Αντ ‘αυτού, η Νορβηγία είναι πιθανό να επενδύσει στην κατασκευή συμβατών δρόμων και χώρων στάθμευσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

    Στη χώρα ήδη κυκλοφορεί στους δρόμους το μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτρικών οχημάτων που αγγίζει το 24%.

    Αν και το νομοσχέδιο βρίσκεται ακόμη στα σκαριά, ένας ιδεαλιστής επιχειρηματίας αναφέρει ότι η στροφή προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αποτελέσει ένα γιγάντιο βήμα προς τα μπροστά για την ανθρωπότητα.

    Ο CEO της Tesla, Elon Musk έγραψε στο Twitter, “Μόλις άκουσα ότι η Νορβηγία το 2025 θα απαγορεύσει τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων που κινούνται με καύσιμα. Τι εκπληκτική χώρα!!”

    Συνεπαρμένος από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ο Μusk υποστηρίζει ότι είναι πιθανό, το μοντέλο S της Τesla, που φέρεται να είναι το Νο1 σε πωλήσεις αυτοκινήτων στη Νορβηγία, να επιλλέγεται από τους Νορβηγούς επειδή είναι ηλεκτροκίνητο και καλύπτει τις περιβαλλοντικές τους ανησυχίες.

    Η Independent ανέφερε το Σάββατο ότι πρόσφατα η Νορβηγία έγινε η πρώτη χώρα, που δεσμεύτηκε για μηδενική αποψίλωση των δασών και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση των τροπικών δασών, καθώς δρομολογεί προγράμματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα για τις δασικές κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/elliniko-lamda-development-ke-doulitses-ton-singenon-ton-politikon/51732

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/article-aftes-ine-pente-idisis-pou-prepi-na-xerete-prin-anixoun-agores/51718



    ΣΧΟΛΙΑ