• ΑΓΟΡΕΣ

    Η Motor Oil βγαίνει στις αγορές αρχές Μαρτίου, ακολουθεί η ΔΕΗ, ετοιμάζονται Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Βαρδής Βαρδινογιάννης – Γιώργος Στάσης- Άρης Ξενόφος – Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Κλείδωσε η ημερομηνία για την έκδοση του ομολογιακού δανείου της Motor Oil ΜΟΗ 1,40% 27,62, μετά από συζητήσεις με τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς συμβούλους.

    Μεταξύ 3 – 5 Μαρτίου θα εκδοθεί ομολογιακό με στόχο την αναχρηματοδότηση προηγούμενου ομολογιακού 350 εκατ. ευρώ και λήξης τον Απρίλιο του 2022. Το επιτόκιο του συγκεκριμένου ομολογιακού διαμορφώνεται σε 3,25% και ήδη η αγορά συζητεί ότι μπορεί να πετύχει καλύτερο (επιτόκιο), μεταξύ 1,5 – 2%.

    Το ζήτημα είναι αν η έκδοση θα αφορά και Έλληνες επενδυτές ή θα απευθύνεται σε ξένους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της Μότορ Όιλ εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο διαπραγματεύσιμου ομολόγου στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

    Αν η έκδοση είναι Eurobond, η μικρότερη εγγραφή υποχρεωτικά κυμαίνεται πάνω από 100.000 ευρώ. Η εγγραφή σε διαπραγματεύσιμο ομόλογο αφορά σε μικρότερα ποσά, σχολιάζουν διαχειριστές στην αγορά των ομολόγων. Για το λόγο αυτό δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί και μεγαλύτερη έκδοση άνω των 500 εκατ. ευρώ.

    Την ίδια ώρα η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,48% 11,63 πρόκειται να κινηθεί στην έκδοση διεθνούς ομολόγου με «πράσινα» χαρακτηριστικά, γνωστό ως «Sustainability Bond». Εκτιμάται ότι θα είναι κοντά στο 1 δισ. ευρώ και ο στόχος είναι να πετύχει επιτόκιο ιδιαίτερα χαμηλό σε σχέση με το παρελθόν, της τάξης του 3%. Οι επαφές με τα «ξένα σπίτια», όπως αναφέρουν πληροφορίες συνεχίζονται. Σκοπός, η χρηματοδότηση του business plan ύψους 3,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2024 στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

    Επίσης, στην ΕλλάκτωρΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,38% 2,63, ο Άρης Ξενόφος έχει πάρει το πράσινο φως από τους Ολλανδούς της Reggeborgh που πρόσφατα ανέλαβαν το τιμόνι του κατασκευαστικού ομίλου, να επαναχρηματοδοτηθεί με βελτιωμένους όρους το ομόλογο των 670 εκατ. ευρώ που είχε συνάψει η προηγούμενη διοίκηση των αδελφών Καλλιτσάντση. Το ομόλογο λήγει το 2024 και το κουπόνι ανέρχεται σε 6,374%, «τσουχτερό», αν αναλογιστεί κανείς ότι το Ελληνικό Δημόσιο για πρώτη φορά στην ιστορία του δανείζεται κάτω από 1%. Οι πρώτες κρούσεις έχουν γίνει και ήδη στην αγορά συζητείται επιτόκιο κοντά στο 4%.

    Την ίδια ώρα και ο Ευάγγελος Μυτιληναίος είναι ανοιχτός και συζητεί την έκδοση ομολογιακού έως 1 δις. ευρώ για τον όμιλο. Η Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ -0,22% 35,76 έχει από τις καλύτερες πιστοληπτικές αξιολογήσεις μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων και σε κάθε κλάδο, με υψηλές ταμειακές ροές και χαμηλό δανεισμό, σε βαθμό που να είναι εφικτό κουπόνι στα όρια του 2%.

    Διαβάστε επίσης

    Στοίχημα για Βακάκη (Jumbo), Φουρλή (IKEA), Βαρδινογιάννη (Motor Oil), Σιάμισιη (ΕΛΠΕ) το νέο lockdown – Τι δηλώνουν στο mononews καθηγητές Πανεπιστημίου και χρηματιστές

    Coral: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 75% της κροατικής Apios έναντι €11,2 εκατ.

    Motor Oil: Τι σηματοδοτεί η εξαγορά στην Κροατία – Στρατηγική ανάπτυξη στα Βαλκάνια



    ΣΧΟΛΙΑ