• Business

    Η Microsoft απολύει 10.000 υπαλλήλους

    • NewsRoom
    Satya Nadella, CEO Microsoft

    Satya Nadella, CEO Microsoft


    Την απόλυση 10.000 υπαλλήλων έως τις 31 Μαρτίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη, η Microsoft καθώς προετοιμάζεται για την επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων της.

    H εταιρεία θα καταγράψει επιβάρυνση ύψους 1,2 δισ. δολαρίων. Αυτή η ένδειξη δείχνει ότι οι απολύσεις επιταχύνονται στον τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες προετοιμάζονται για την ύφεση.

    Alphabet, Amazon και Salesforce είναι μεταξύ των τεχνολογικών εταιρειών που μείωσαν το προσωπικό τους τις τελευταίες εβδομάδες.

    Οι απολύσεις έρχονται μετά την αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους, καθώς οι επιχειρήσεις, οι κυβερνητικές υπηρεσίες και τα σχολεία ενθάρρυναν την εξ αποστάσεως εργασία για να μειώσουν την έκθεση στον κορονοϊό.

    Η άνοδος των τιμών έχει ωθήσει τις εταιρείες να γίνουν πιο προσεκτικές όσον αφορά τις τεχνολογικές δαπάνες, πλήττοντας τις προοπτικές των τεχνολογικών μετοχών που υπεραποδίδουν σε σχέση με άλλους τομείς της αγοράς.

    Τον περασμένο Οκτώβριο η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι προχώρησε  έναν πρόσθετο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας που φέρεται να επηρέασε λιγότερους από 1.000 εργαζόμενους.

    “Είμαι βέβαιος ότι η Microsoft θα βγει από αυτό ισχυρότερη και πιο ανταγωνιστική”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Satya Nadella σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους την Τετάρτη και συνέχισε λέγοντας ότι αυτή κίνηση θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της Microsoft κατά λιγότερο από 5%, ενώ κάποιοι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν αυτή την εβδομάδα για το αν θα χάσουν τη δουλειά τους.

    Οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ που είναι επιλέξιμοι για παροχές θα λάβουν αποζημίωση που θα είναι υψηλότερη της αγοράς, υγειονομική περίθαλψη, θα λάβουν μετοχές με πλήρη δικαιώματα κυριότητας να ωριμάζουν σε έξι μήνες και προειδοποίηση 60 ημερών πριν από τη λήξη της εργασίας τους, ανέφερε ο Nadella.

    Ο Nadella επανέλαβε τις τάσεις για το επιχειρηματικό κλίμα που έχει περιγράψει τους τελευταίους μήνες. “Όπως είδαμε τους πελάτες να επιταχύνουν τις ψηφιακές δαπάνες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τώρα τους βλέπουμε να βελτιστοποιούν τις ψηφιακές δαπάνες τους για να κάνουν περισσότερα με λιγότερα”, σχολίασε. “Βλέπουμε επίσης οργανισμούς σε κάθε κλάδο και γεωγραφική περιοχή να επιδεικνύουν προσοχή, καθώς ορισμένα μέρη του κόσμου βρίσκονται σε ύφεση και άλλα μέρη την αναμένουν”.

    Ο Nadella είχε επισημάνει νωρίτερα ότι η εταιρεία μπορεί να χρειαστεί να κάνει προσαρμογές.

    Οι μεγάλες απολύσεις συμβαίνουν περιστασιακά στη Microsoft. Το 2017 η εταιρεία απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους σε μια ευρεία αναδιοργάνωση της μονάδας πωλήσεών της. Τρία χρόνια νωρίτερα, μετά την εξαγορά της επιχείρησης συσκευών και υπηρεσιών της Nokia, η Microsoft απέλυσε 18.000 άτομα.

    “Κάθε ένας από εμάς και κάθε ομάδα σε όλη την εταιρεία πρέπει να ανεβάσει τον πήχη και να αποδώσει καλύτερα από τον ανταγωνισμό για να προσφέρει ουσιαστική καινοτομία από την οποία οι πελάτες, οι κοινότητες και οι χώρες μπορούν πραγματικά να επωφεληθούν”, ανέφερε ο Nadella. “Αν το πετύχουμε αυτό, θα αναδειχθούμε ισχυρότεροι και θα ευδοκιμήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μέλλον- είναι τόσο απλό”.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Νικόλας Μαρτίνος (Thenamaris): Πούλησε τάνκερ 16ετίας σε τιμή ρεκόρ



    ΣΧΟΛΙΑ