• Business

    Οι λόγοι που τροφοδοτούν τα ιστορικά υψηλά στις μετοχές Μυτιληναίου, Βασιλάκη και Περιστέρη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos), Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean Airlines), Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή)

    Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos), Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean Airlines), Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή)


    Τρεις συνεδριάσεις απομένουν πριν την κρίσιμη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών της 25ης Ιουνίου και η αγορά εξακολουθεί να διατηρεί το ανοδικό της momentum παρά τη διήμερη διόρθωση.

    Παρά τη διόρθωση στις τράπεζες, παρατηρείται διάχυση της ρευστότητας σε μια σειρά από μετοχές που έχουν κυρίως άρτια οικονομικά στοιχεία, υπάρχουν προσδοκίες για περαιτέρω ανάπτυξή τους και ταυτόχρονα μπορεί να υπάρχουν άμεσα επιχειρηματικές εξελίξεις.

    Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00 Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,72% 18,23 Aegean ΑΡΑΙΓ -0,98% 12,14 έκλεισαν χθες σε ιστορικά υψηλά και ακολούθως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,48% 16,50 σε υψηλά 23 ετών!

    Σε μία αγορά πτωτική με συναλλαγές στα 94 εκατ. ευρώ, η Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,72% 18,23 εμφάνισε τον δεύτερο μεγαλύτερο τζίρο με σχεδόν 12 εκατ. ευρώ και ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00 ακολούθησε με περισσότερα από 7,08 εκατ. ευρώ.

    Στην Aegean, που μόλις πριν από δύο μήνες η Eurobank Χρηματιστηριακή ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής με τιμή στόχο τα 9 ευρώ και η οποία έχει ξεπεραστεί, βρίσκεται στα 10,30 ευρώ και με χρηματιστηριακή αξία πια στα 932 εκατ. ευρώ.

    Η διοίκηση εκτιμά ότι η κερδοφορία φέτος θα κινηθεί μεταξύ 130 – 140 εκατ. ευρώ, όπως μεταφέρουν αναλυτές, αλλά οι προσδοκίες της αγοράς είναι για ακόμα πιο ψηλά, περί τα 150 εκατ. ευρώ.

    Με ένα p/e κοντά στο 10, οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για δίκαιη αποτίμηση περί το 1,5 δισ. ευρώ!

    Επίσης, για πρώτη εμφάνισε κέρδη (EBITDA) στο εποχικά ασθενές πρώτο 3μηνο της τρέχουσας χρονιάς με απογείωση του τζίρου 90% πάνω από πέρσι.

    Ο Μυτιληναίος έγραψε χθες τα 32,16 ευρώ αλλάζοντας χέρια πάνω από 221 χιλιάδες κομμάτια.

    Οι ξένοι οίκοι, ο ένας μετά τον άλλο, σπεύδουν να αλλάξουν προς το καλύτερο τις τιμές στόχους που είχαν βγάλει κατά το παρελθόν.

    Η Citigroup έδινε τα 30 ευρώ πριν και πλέον έχει ανεβάσει τον πήχη στα… 37 ευρώ με σύσταση βεβαίως, αυτή της αγοράς.

    Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο συντάκτης του report περιμένει περαιτέρω rerating για τη μετοχή, σε συνέχεια του Corporate Restructuring και στο θετικό σενάριο ανεβάζει την τιμή-στόχο στο επίπεδο των 44 ευρώ.

    Για, δε, τις εταιρείες του Γιώργου Περιστέρη, η αγορά συνεχίζει να έχει στραμμένη την προσοχή της στο deal πώλησης της Τέρνα Ενεργειακή.

    Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοινώσεις που θα συμπίπτουν ή με το τέλος του α’ 6μήνου, ή με την έναρξη του δεύτερου.

    Ο κ. Περιστέρης ξεκαθάρισε στη χθεσινή γενική συνέλευση ότι το deal έχει περάσει πλέον στα χέρια των υποψήφιων επενδυτών, «αλλά», είπε με νόημα, «ο όμιλος θα είναι καλά είτε με την Τέρνα Ενεργειακή είτε χωρίς αυτήν».

    Και έκλεισε το θέμα λέγοντας, «διατηρούν το ενδιαφέρον για την Τέρνα Ενεργειακή άνω του ενός επενδυτή».

    Ο ίδιος παρείχε ενημέρωση και για το θέμα της Εγνατίας λέγοντας πως μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να παραδοθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο η τελική σύμβαση παραχώρησης και πως το κλείσιμο της σύμβασης αναμένεται στο τέλος του 2023.

    Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έκλεισε σε πολυετή υψηλά, αγγίζοντας τα 14,40 ευρώ και η Τέρνα Ενεργειακή στα 20,94, ενώ έγραψε ενδοσυνεδριακά και τα 21,34.

    Διαβάστε επίσης:

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Επιστροφή κεφαλαίου €0,20/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου (IDEAL Holdings): Γιατί εξαγοράσαμε τα Attica Stores

    Alpha Bank: 130 επενδυτές στο senior preferred ομόλογο

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ