• Business

    Η κεφαλαιοποίηση της Apple στο κατώφλι των 3 τρισ. δολαρίων – Τι λένε οι αναλυτές

    • NewsRoom
    Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple

    Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple


    Η τιμή της μετοχής της Apple κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό αυτή την εβδομάδα, φέρνοντας την αποτίμησης της στο κατώφλι των 3 τρισ. δολαρίων.

    Ωστόσο, οι απόψεις των αναλυτών διίστανται σχετικά με το κατά πόσο η άνοδος αυτή συμβαδίζει με τα θεμελιώδη της εταιρείας.

    «Ενώ η Apple είναι μια εξαιρετική εταιρεία, δεν υπάρχουν αρκετά θεμελιώδη στοιχεία που να στηρίζουν την άνοδο αυτή τη στιγμή», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Cleo Capital, Sarah Kunst, στο “Last Call” του CNBC.

    «Θα βγουν οι άνθρωποι όταν ξεπεράσει αυτό το όριο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων; Πριν παρουσιάσει το Vision Pro;», πρόσθεσε αναφερόμενη στα ακουστικά μικτής πραγματικότητας Vision Pro που κυκλοφόρησε η Apple στις αρχές Ιουνίου. «Δεν νομίζω ότι έχουμε απάντηση σε αυτό ακόμα».

    Όπως αναφέρει το business insider, η μετοχή του τεχνολογικού γίγαντα έχει καταγράψει κέρδη 46% από τις αρχές του έτους, εκτινάσσοντας την κεφαλαιοποίηση του στα 2,98 τρισ. δολάρια.

    Κάποιοι αναλυτές στρατηγικής συμμερίζονται την άποψη της Kunst για την Apple, με τον Steve Weiss, CIO της Short Hills, να λέει νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η μετοχή απευθύνεται κυρίως στους επενδυτές ως «παιχνίδι ασφαλείας» αντί να βασίζεται στα θεμελιώδη της.

    Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένοι στη Wall Street που έχουν πιο bullish εκτίμηση για την εταιρεία, με τις Wedbush και Fairlead Strategies να προβλέπουν πρόσφατα ότι η αποτίμησή της θα φτάσει τα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια περίπου στο τέλος του επόμενου έτους.

    Οι μετοχές των εταιρειών Big Tech, συμπεριλαμβανομένης της Apple, ξεκίνησαν το 2023 με ένα ισχυρό ράλι, χάρη στον συνδυασμό των  προσδοκιών για χαλάρωση των αυξήσεων των επιτοκίων από την Fed και της μαζικής διαφημιστικής εκστρατείας γύρω από το ChatGPT και την τεχνητή νοημοσύνη.

    Τα κέρδη τους συνέβαλαν στην άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών, με τον S&P 500 να καταγράφει κέρδη 14% και τον Nasdaq Composite να ενισχύεται κατά 30% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Apple: Υποβάθμιση σε neutral από την UBS

    Αποκαλυπτήρια για τη νέα συσκευή εικονικής πραγματικότητας της Meta

    Γουόρεν Μπάφετ: Το στοίχημα στις τράπεζες-Οι 3 αγαπημένες του εταιρείες



    ΣΧΟΛΙΑ