• Business

    Apple: Υποβάθμιση σε neutral από την UBS

    Τιμ Κουκ, CEO Apple

    Τιμ Κουκ, CEO της Apple


    Παρόλο που οι μετοχές της Apple έχουν φτάσει σε νέο υψηλό ρεκόρ, εντούτοις οι ανησυχίες για πάγωμα της ζήτησης iPhone και για επιβράδυνση της ανάπτυξης των υπηρεσιών της καθιστούν την εταιρεία ως τον αμερικανικό κολοσσό με τις λιγότερο αισιόδοξες αξιολογήσεις αναλυτών εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

    Η UBS Group είναι ο πιο πρόσφατος broker που έκανε ένα βήμα πίσω, μειώνοντας την αξιολόγηση του τεχνολογικού μεγαθηρίου αυτή την εβδομάδα από buy (αγορά) σε neutral (ουδέτερο). Έτσι, η Apple μένει με αξιολογήσεις αγοράς (buy ratings) μόλις από το 67% των αναλυτών που την ακολουθούν, το χαμηλότερο ποσοστό από τα τέλη του 2020 και το χειρότερο μεταξύ των εταιρειών του μεγέθους της, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

    Η μείωση των ανοδικών αξιολογήσεων για τη μετοχή αποτελεί μεγάλο κίνδυνο σύμφωνα με τους αναλυτές, καθώς η Apple έχει ξεχωρίσει εδώ και χρόνια, με χρηματιστηριακή αξία περί τα 3 τρισ. δολάρια και προσελκύοντας κατά κύριο λόγο θεσμικούς επενδυτές. Ωστόσο, οι σκεπτικιστές δεν βλέπουν νέες προϋποθέσεις για ράλι, σαν αυτό που ανέβασε τις μετοχές της κατά 41% φέτος, στα 183,79 δολάρια.

    Η ζήτηση για iPhone και Mac θα μπορούσε να βρεθεί υπό πίεση το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ η ανάπτυξη στη μονάδα υπηρεσιών —που περιλαμβάνει το app store, την Apple Music, την Apple TV και άλλα συνδρομητικά προϊόντα— επιβραδύνεται, δήλωσε ο David Vogt της UBS.

    Η άνοδος της Apple το 2023, που οδήγησε τη μετοχή σε σκαρφάλωμα-ρεκόρ για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από έναν χρόνο, ξεπερνώντας την άνοδο 35% του δείκτη Nasdaq 100.

    Διαβάστε επίσης

    Optima bank: Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο με ετήσιο μέρισμα

    Όμιλος ONEX και Ν. Κορέα βάζουν θεμέλια συνεργασίας σε 4 τομείς

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ