• Business

    Η Hill International σύμβουλος της Lamda για τις υποδομές και τη διαμόρφωση τοπίου στο Ελληνικό

    Ελληνικό

    Ελληνικό


    Μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στο Project Management Consulting (PMC)  παγκοσμίως, την Hill International, επέλεξε η Lamda Development, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό, για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στη διαχείριση των υποδομών (Infrastructure) και τη διαμόρφωση τοπίου (Landscape) στην μεγάλη ανάπτυξη στο Ελληνικό.

    Η Hill International έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 10.000 έργα ανά τον κόσμο με συνολική αξία κατασκευής άνω των 600 δις. δολαρίων και η συνεργασία αυτή δείχνει ότι η LamdaDevelopment προχωρά τις διαδικασίες για την έναρξη του έργου στο Ελληνικό, επιλέγοντας κορυφαίες εταιρίες σε κάθε επιμέρους κλάδο.

    «Το Ελληνικό είναι το «έργο των έργων» στην Ελλάδα, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο αντιπρόεδρος της Hill και διευθύνων σύμβουλος Νότιας Ευρώπης, Μανώλης Σιγάλας, τονίζοντας ότι «ο προγραμματισμός και η υλοποίηση αυτού του κατασκευαστικού προγράμματος είναι το κλειδί για τη συνολική επιτυχία της ανάπλασης και, με απλά λόγια, αποστολή μας είναι να εργαστούμε σκληρά για να βοηθήσουμε την Lamda να πετύχει».

    «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και νιώθουμε τιμή που μας επέλεξαν ως PMC στο έργο», τόνισε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Hill, Raouf Ghali. Όπως πρόσθεσε, «η Hill έχει διαχειριστεί τεράστια master – plan σε όλο τον κόσμο και έχει μια ξεχωριστή επιχειρησιακή παρουσία στην Ελλάδα. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δυνατότητες της ομάδας μας και οι βέλτιστες πρακτικές που θα φέρουμε θα μας επιτρέψουν να είμαστε πολύτιμοι συνεργάτες της Lamda για την υλοποίηση του προγράμματος υποδομών του Ελληνικού και πέραν αυτής».

    Επίσης η Hill κατατάσσεται ως η 8η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κατασκευών στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με το περιοδικό Engineering News – Record.

    Με βάση τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει, στο 9μηνο του 2020 είχε συνολικά έσοδα 276,409 εκατ. δολ. και λειτουργικά κέρδη 4,187 εκατ. δολ. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της ήταν 672,9 εκατ. δολ. εκ του οποίου το 42,3% αφορά έργα στις ΗΠΑ, 12,9% στην Ευρώπη και 24,3% στη Μέση Ανατολή.



    ΣΧΟΛΙΑ