• bloomberg

    Financial Times

    Η Goldman Sachs χαλαρώνει το dress code για να βρει… υπαλλήλους!

    • Financial Times

    David Solomon, CEO Goldman Sachs


    Η Goldman Sachs έγινε η πιο πρόσφατη τράπεζα της Wall Street που εγκαταλείπει τον αυστηρό ενδυματολογικό της κώδικα υπέρ μιας «ευέλικτης» προσέγγισης που μπορεί να εκτιμηθεί από τους millennials που η εταιρεία προσπαθεί να προσλάβει.

    Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Goldman, David Solomon, του οποίου η συνήθεια να κάνει τον DJ τα Σαββατοκύριακα ήδη αρκεί για να κερδίσει το νεότερο εργατικό δυναμικό της εταιρείας, ανακοίνωσε την κίνηση αυτή σε ένα εσωτερικό σημείωμα την Τρίτη.

    Η αλλαγή έρχεται τρία χρόνια μετά από μια παρόμοια δεσμευση από την JPMorgan Chase, αν και το προσωπικό εκεί λέει ότι η υιοθέτηση του «καθημερινού casual» ντυσίματος είναι περιορισμένη, εν μέρει επειδή οι τραπεζίτες φοβούνται ότι αν εμφανιστούν με τζιν θα στείλουν στους προϊσταμένους τους το μήνυμα ότι δεν έχουν συναντήσεις εκείνη την ημέρα.

    Η ίδια η Goldman Sachs έφερε ένα casual dress code για το τεχνολογικό προσωπικό της των 8.000 ατόμων πριν από δύο σχεδόν χρόνια, αλλά διατήρησε μια πιο επίσημη προσέγγιση για το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό της των 36.000 ατόμων, συμπεριλαμβανομένης μίας ρητής απαγόρευσης των «κοντών παντελονιών» για τους άνδρες.

    Ένας άνθρωπος με γνώση των πραγμάτων δήλωσε ότι το τεχνολογικό προσωπικό αγκάλιασε «απολύτως» τον χαλαρό ενδυματολογικό κώδικα, προσθέτοντας ότι «ορισμένοι (νεορισερχόμενοι) χρειάστηκε να δεχθούν παρατήρηση για τα σκισμένα και υπερβολικά στενά μπλουζάκια».

    Το σημείωμα της Τρίτης, το οποίο συνυπέγραψε ο κ. Solomon, ο πρόεδρος της Goldman John Waldron και ο οικονομικός διευθυντής Stephen Scherr, δεν διευκρινίζει τα είδη ένδυσης που απαγορεύονται ή ενθαρρύνονται, αναφέροντας ότι το προσωπικό πρέπει να ντύνεται με τρόπο που να συμβαδίζει με τις «προσδοκίες» των πελατών.

    «Φυσικά, το casual ντύσιμο δεν είναι κατάλληλο κάθε μέρα και για κάθε αλληλεπίδραση και ελπίζουμε ότι θα έχετε μία συνεπώς καλή κρίση σε αυτό το θέμα», προσθέτει το σημείωμα, το οποίο αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από το Reuters. «Όλοι μας γνωρίζουμε τι είναι και δεν είναι κατάλληλο για τον χώρο εργασίας».

    Οι ενδυματολογικοί κώδικες στις τράπεζες έχουν γενικά γίνει λιγότερο κανονιστικοί τα τελευταία χρόνια. Ο Jamie Dimon, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, φωτογραφίζεται συχνά χωρίς γραβάτα, όπως και ο πρόεδρος της τράπεζας Daniel Pinto, ενώ ο πρόεδρος της Citi, Jamie Forese, είναι γνωστός για τα αθλητικού στυλ γιλέκα που φορά στο γραφείο. Οι ενδυματολογικοί κώδικες για τις γυναίκες, οι οποίες σιγά-σιγά καταλαμβάνουν μεγαλύτερο αριθμό υψηλόβαθμων θέσεων στην Wall Street, είναι επίσης συνήθως πιο ασαφείς.

    Ωστόσο, η χαλάρωση των κανόνων στη Goldman έχει επιπλέον σημασία στο πλαίσιο της εξέλιξης της τράπεζας υπό τον κ. Solomon, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία την 1η Οκτωβρίου, μετά από 12 χρόνια με τον Lloyd Blankfein στο τιμόνι.

    Ο κ. Solomon έχει υποσχεθεί μια νέα εποχή διαφάνειας, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερέστερων τριμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων, την πρώτη δόση των οποίων υποδέχθηκαν θερμά οι αναλυτές τον Ιανουάριο.

    Επίσης, επανεξετάζει τη στρατηγική και την κατανομή πόρων σε όλη την εταιρεία, η οποία είναι πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω απομάκρυνση από τις ρίζες της επενδυτικής τραπεζικής προς την καταναλωτική τραπεζική και σε άλλους νέους τομείς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Πού ζουν οι υπερπλούσιοι του πλανήτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Έρευνα-σοκ για τα νοικοκυριά: Το μηνιαίο εισόδημα φθάνει μόνο για 19 ημέρες!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Μπερνάρ Αρνό: Ο Γάλλος «Τιτάνας» που «έσβησε» τον Μπάφετ


    © The Financial Times Limited 2024. All Rights Reserved. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
    mononews.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.




    ΣΧΟΛΙΑ