• Ροή Ειδήσεων

    Η Ευρώπη καλεί για εξηγήσεις τον «Μr. Facebook» για το σκάνδαλο Cambridge Analytica

    • NewsRoom


    Εκτενής ήταν η συζήτηση για το σκάνδαλο του Facebook και της Cambridge Analytica στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος του οποίου, Αντόνιο Ταγιάνι, και πολλοί ευρωβουλευτές καλούν τον Ζάκερμπεργκ να παρουσιαστεί και ενώπιόν τους, ώστε να δώσει εξηγήσεις για ενδεχόμενη κατάχρηση προσωπικών δεδομένων στην Ευρώπη.

    Η πεντάωρη κατάθεση του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, στο αμερικανικό Κογκρέσο, δεν ήταν αρκετή για να κατευνάσει τα πνεύματα, και ο Ζάκερμπεργκ ενδεχομένως να βρεθεί ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου.

    Πρέπει να σημειωθεί ότι στις 25 Μαΐου πρόκειται να τεθεί σε ισχύ νέος κανονισμός που επέβαλε η Κομισιόν για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR). Οι ποινές που προβλέπει ο νέος κανονισμός για κατάχρηση δεδομένων είναι αυστηρές έως εξοντωτικές για τον παραβάτη και φτάνουν μέχρι το 4% του παγκόσμιου τζίρου του.

    Μεγαλύτερη προστασία, ιδιαίτερα για την ιδιωτική επικοινωνία μέσω messenger, υπόσχεται και ο κανονισμός για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες (E-Privacy).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Facebook: Νέα μέτρα εμπιστευτικότητας για τους Ευρωπαίους χρήστες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζάκερμπεργκ στο Κογκρέσο: «Έχουν υποκλαπεί και τα δικά μου προσωπικά δεδομένα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H κατακραυγή του Facebook αλλάζει το Instagram: Τι θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες



    ΣΧΟΛΙΑ