• Τράπεζες

    Η Eurobank βγάζει στην αγορά «πακέτο» 187 ακινήτων

    Eurobank - Δωρεά 354.000 ευρώ στη Σχολή Ευελπίδων για ανακαίνιση κτιριακών υποδομών

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank


    «Πακέτο» 187 ακινήτων, τα περισσότερα καταστήματα, θέτει προς πώληση η Eurobank απευθυνόμενη, μεταξύ άλλων, στις ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) και τα funds που εξειδικεύονται στο real estate.

    Η αξία του εν λόγω χαρτοφυλακίου, σύμφωνα με πληροφορίες, προσδιορίζεται από την πωλήτρια τράπεζα σε περίπου 85 εκατ. ευρώ και αποφέρει ετήσια έσοδα περί το 1,4 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των ακινήτων που περιλαμβάνει είναι 140 καταστήματα, 18 γραφεία, 7 βιομηχανικά ακίνητα, 7 αποθήκες κ.α. μεταξύ των οποίων και ένας μικρός αριθμός νυχτερινών μαγαζιών και κατοικιών.

    Η πώληση ενός τόσο μεγάλου σε αριθμό ακινήτων χαρτοφυλακίου, με τη συγκεκριμένη σύνθεση όσο αφορά το είδος, χαρακτηρίζεται πρωτόγνωρη από την αγορά και η τύχη του εγχειρήματος αναμένεται με ενδιαφέρον.

    Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι «το χαρτοφυλάκιο είναι εξαιρετικό, είναι η πρώτη φορά που βγαίνει προς πώληση στην Ελλάδα ένα commercial χαρτοφυλάκιο, έχει μεγάλο potential για upside και είναι πολύ προσοδοφόρο γιατί δεν έχει δουλευτεί εμπορικά (σε κάποια από τα καταστήματα είναι η τράπεζα μέσα και θα παραμείνει άρα υπάρχει εγγυημένο εισόδημα)».

    Τονίζεται ακόμα ότι  ένα χαρτοφυλάκιο με τόσα πολλά ακίνητα χρειάζεται πολύ χρόνο για να μελετηθεί από θεσμικούς φορείς, όπως είναι π.χ. οι ΑΕΕΑΠ οι οποίες έχουν «βαριές» διαδικασίες προκειμένου να εντάξουν ένα ακίνητο στο χαρτοφυλάκιό τους (αποτίμηση της αξίας του από ανεξάρτητο φορέα κ.λ.π.).

    Η διαδικασία βρίσκεται στο αρχικό της στάδιο και οι εταιρείες έχουν κληθεί να εκδηλώσουν αρχικό ενδιαφέρον λαμβάνοντας τα στοιχεία για τα ακίνητα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο «σφυρί» η πολυτελής βίλα και το κτήμα της Κεστεκίδου (σοκολατάκια «Λεωνίδας») στο Λαγονήσι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Νίκος Καραμούζης αποχαιρετά τη Eurobank: Κοιτάζω μπροστά

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Φ. Καραβίας: Η Eurobank θα επιστρέψει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα – Οι νικητές των Growth Awards



    ΣΧΟΛΙΑ