• Business

    Οι εταιρείες που πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης

    οδικος αξονας


    Το σύνολο των εταιρειών – κοινοπραξιών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τους δύο διαγωνισμούς του υπουργείου Υποδομών που αφορούν την κατασκευή του Βορείου Οδικού Άξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ) πέρασε στη δεύτερη φάση της διαδικασίας.

    Ειδικότερα, δεσμευτικές προσφορές για το πρώτο και μεγαλύτερο τμήμα του ΒΟΑΚ, Χανιά – Ηράκλειο, που θα ανατεθεί μέσω σύμβασης παραχώρησης, ύψους 1 δις. ευρώ, δύναται να καταθέσουν οι: ΓΕΚ Τέρνα, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, κοινοπραξία Vinci Highways – Vinci Concessions, κοινοπραξία Acciona Concessiones – Μυτιληναίος και η J&P Άβαξ.

    Για το τμήμα Ηράκλειο – Νεάπολη που θα υλοποιηθεί με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ, δεσμευτικές προσφορές μπορούν να καταθέσουν οι: ΓΕΚ Τέρνα, κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αριάδνη στην οποία συμμετέχει η J&P Άβαξ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, Shikun Binui Ltd (ισραηλινός όμιλος) και η κοινοπραξία Acciona Concessiones – Μυτιληναίος – Intertoll.

    Για τον ΒΟΑΚ με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών θα γίνει και ένα τρίτος διαγωνισμός για το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος που θα εκτελεστεί ως δημόσιο έργο (προϋπολογισμός 50 εκατ. ευρώ).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμφωνία Ελλάδας – ESA για την κατασκευή μικροδορυφόρων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Reggeborgh Invest: Τι φέρνει η επένδυση 90 εκατ. ευρώ στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ceasars, Mohegan, Hard Rock και Genting φτιάχνουν φακέλους για το καζίνο στο Ελληνικό



    ΣΧΟΛΙΑ