• Business

    Η Deutsche Bank περικόπτει έως και 20.000 θέσεις εργασίας

    Deutsche Bank

    Deutsche Bank


    Την περικοπή 15.000 έως 20.000 θέσεων εργασίας φέρεται να εξετάζει η Deutsche Bank, αριθμός που αντιστοιχεί σε περισσότερες από μία στις έξι θέσεις πλήρους απασχόλησης του ομίλου παγκοσμίως.

    Οι απολύσεις, σύμφωνα με την Wall Street Journal, πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα μεγαλύτερου του ενός έτους, ενώ θα αφορούν θέσεις σε διάφορα τμήματα της τράπεζας.

    Το θέμα φέρεται να συζήτησαν υψηλόβαθμα στελέχη της Deutsche BAnk την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή, ωστόσο ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με μια από τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα.

    Σύμφωνα με το Bloomberg,  η Deutsche Bank ολοκληρώνει ένα σχέδιο κατάργησης εκατοντάδων θέσεων εργασίας στα τμήματα διαπραγμάτευσης μετοχών και έρευνας, όπως και στο τμήμα παραγώγων, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της.

    Εν τω μεταξύ, την προηγούμενη εβδομάδα και το Reuters είχε αναφερθεί σε σχέδια της τράπεζας να μειώσει τη δραστηριότητά της στις ΗΠΑ, διατηρώντας μόνο τη δραστηριότητα εξυπηρέτησης εταιρικών και μεγάλων πελατών. Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείτο το πρακτορείο, τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της Deutsche Bank συζήτησαν τα σχέδια αυτά νωρίτερα αυτόν τον μήνα και συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητες οι περικοπές των δραστηριοτήτων της τράπεζας στις ΗΠΑ.

    Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στην προσπάθεια που καταβάλλει ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Christian Sewing, να πείσει τους επενδυτές ότι είναι εφικτή η ανάκαμψη της μεγαλύτερη γερμανικής τράπεζας. Ο ίδιος εξάλλου στην ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας τον προηγούμενο μήνα δήλωσε στους επενδυτές ότι η Deutsche Bank είναι έτοιμη να προχωρήσει σε “σκληρές περικοπές” στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής.



    ΣΧΟΛΙΑ