• Business

    Η Credit Suisse εκτοξεύει τα περιθώρια ανόδου για τη μετοχή της Motor Oil


    Στα 15 ευρώ θέτει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Motor Oil η Credit Suisse, επίπεδα κατά 64% υψηλότερα από τα τρέχοντα. Ο διεθνής οίκος ξεκίνησε την κάλυψη της εταιρίας, δίνοντας σύσταση outperform.

    Οι αναλυτές της Credit Suisse αναφέρονται στις ικανότητες της διοίκησης της εταιρίας και στις αυξημένες ταμειακές ροές της, ενώ προβλέπουν ότι το 2016 τα προσαρμοσμένα κέρδη της θα ανέλθουν στα 200 εκατ. ευρώ και τα έσοδα στα 5,3 δισ. ευρώ.

    Οι εγκαταστάσεις της Motor Oil
    Οι εγκαταστάσεις της Motor Oil

    Σήμερα η μετοχή της Motor Oil έκλεισε στα 9,16 ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους έχει σημειώσει υψηλότερο κλείσιμο στα 10,33 ευρώ -1η Φεβρουαρίου- και χαμηλότερο στα 8,26 ευρώ -12 Φεβρουαρίου-.

    Να θυμίσουμε ότι και το 2015 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τη μετοχή της Motor Oil που βρέθηκε στο τέλος του έτους στα 10 ευρώ από 6,5 ευρώ που διαπραγματευόταν την τελευταία μέρα του 2014, σημειώνοντας ετήσια απόδοση 53,85%. 

    Yψηλά περιθώρια ανόδου και από HSBC και UBS

    Στα 15 ευρώ τοποθετεί τη δίκαιη τιμή για τη μετοχή της Motor Oil και η HSBC, δίνοντας παράλληλα σύσταση buy. Οι αναλυτές της τράπεζας εστιάζουν στην υψηλή μερισματική απόδοση της εισηγμένης που διαμορφώνεται στο 7,2% και χαρακτηρίζουν τη μετοχή ελκυστική.

    Η διοίκηση της Μotor Oil συνεπής στην πολιτική της υψηλής μερισματικής απόδοσης, θα προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση διανομή συνολικού μερίσματος 0,65 ευρώ ανά μετοχή, γεγονός που αποτυπώνει τις ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές της εταιρίας.

    Σημειώνεται ότι έχει ήδη καταβληθεί προμέρισμα χρήσης 2015, ύψους 0,15 ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Από την πλευρά της η UBS έχει δώσει για τον τίτλο τιμή-στόχο 13,5 ευρώ με σύσταση buy. Οι αναλυτές της τράπεζας επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου 2015 της εισηγμένης ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της, ενώ πάνω από τις προσδοκίες ήταν και το μέρισμα, που διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2009.

    Σχολιάζοντας την τιμή-στόχο που θέτει για τον τίτλο η UBS επισημαίνει ότι βρίσκεται στο κάτω άκρο της ζώνης 13,4-17 ευρώ, με βάση την καθαρή τρέχουσα αξία της μετοχής, λόγω του ρίσκου που εξακολουθεί να υπάρχει στις επενδύσεις στην Ελλάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/hsbc-agoraste-chriso/37765



    ΣΧΟΛΙΑ